Haberler

Erdoğan'ın 'Kadınla Erkek Eşit Değil' Sözü Dış Basında

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadınla erkeği eşit konuma getirmenin fıtrata aykırı olduğu açıklaması dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın I. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde yaptığı konuşmada kadınla erkeği eşit konuma getirmenin fıtrata aykırı olduğu açıklaması dünya basınında da geniş yer buldu.

BBC: ERDOĞAN: KADIN VE ERKEK EŞİT DEĞİLDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadınların erkeklerle eşit konuma getirilemeyeceğini söyleyerek, feministleri anneliği reddetmekle suçladı. Erdoğan, İstanbul'da yaptığı konuşmada "Kadınlar erkeklerle eşit olamaz. Bu doğaya aykırı" dedi, feministleri de İslam'daki anneliğin önemini kavrayamadıklarını savundu. Erdoğan bir süre önce de kadınlara üç çocuk sahibi olma çağrısı yapmış ve sezaryen ile doğum ve kürtaja karşı olduğunu açıklamıştı.

WASHINTON POST: TÜRK CUMHURBAŞKANI KADINLARLA ERKEKLERİN EŞİT OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da yaptığı konuşmada "Kadınları ve erkekleri eşit duruma getiremezsiniz, bu doğaya aykırıdır, kadın ve erkeğin doğaları farklıdır. Bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Amerika'yı Müslüman keşifçilerin keşfettiği açıklamasının ardından gelen son kışkırtıcı açıklamaydı" dedi.

GUARDIAN: ERDOĞAN: KADIN VE ERKEK EŞİT DEĞİLDİR

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadınların erkeklerle eşit olmadığını söylediği konuşmasında feministleri de anneliği reddetmekle suçladı.

Dindar Müslüman Cumhurbaşkanı, biyolojik farklılıkların kadın ve erkeğin aynı fonksiyonları yerine getirmesini engelleyeceğini belirterek kadınların kırılgan doğasının her iş için uygun olmadığını ifade etti.

INDEPENDENT: ERDOĞAN: KADIN VER ERKEK EŞİTLİĞİ DOĞAYA AYKIRIDIR

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadınlar ve erkekler arasındaki eşitliğin doğaya aykırı olduğunu söyledi. Erdoğan, "Kadınlar ve erkekleri eşit değerlendiremezsiniz, bu doğaya aykırıdır. Hamile bir kadını bir erkeğin çalışması koşullarında değerlendiremezsiniz. Çocuğunu emziren bir kadın bir erkekle eşit tutamazsınız" diye konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KADEM I. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde şöyle konuşmuştu:

"Kadın ile erkeği eşit tutamazsınız. O fıtrata terstir. Çünkü fıtratları farklıdır. Tabiatları, bünyeleri farklıdır. Örneğin; iş hayatında hamile bir kadını erkek ile aynı şartlara tabi tutamazsınız. Bir anneyi, örneğin çocuğu emzirmek zorunda olan bir anneyi bu tür yükümlülükleri olmayan bir erkek ile eşit konuma getiremezsiniz. Kadınları, erkeklerin yaptığı her işte çalıştıramazsınız, komünist rejimlerde geçmişte olduğu gibi. Eline ver kazmayı küreği, çalışsın. Olmaz böyle bir şey. Onun narin yapısına ters düşer."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (165)

Bir annemobilWeb@haberler.com:

Ya bukadar olur.Nasıl çarpıtıyorlar.Cumhurbaşkanı kadın ve erkek fiziken eşit değildir diyor.Adalet önünde ve sosyal hayatta eşit oldugunu söylüyor.Adamı kadın düşmanı gibi göstermeye kimsenin hakkı yoktur.Sonuçta kötü birşey söylemiyor.

43
37
yanıtYanıtla
GÜNDÜZ:

KADIN EŞİT DEĞİL DİYEN KESİN KADIN DÜŞMANIDIR AYNI AKP GİBİ

21
55
yanıtYanıtla
halkMobil-ANDROID:

eğer müslüman iseniz kadın ile erkeğin eşit olmadığını kuran söylüyor. yok eğer gezi parkı dininden iseniz değişik düşnmeniz normaldir

34
31
yanıtYanıtla
GÜNDÜZ:

ERDOĞAN HASTA OLDUKTAN SONRA SAĞLIKLI DÜŞÜNEMEZ OLDU. HER DEMECİNDE DÜNYAYA KENDİSİYLE ALAY HALİNE GELİYOR. BU ADAMIN ALANI KISITLANSIN BU OLAY BENİ COK ÜZÜYOR

20
38
yanıtYanıtla
mehmet Mobil-IOS:

koca bir devletin cumhur baskanina terbiyesizce yorumlar yapiyorsunuz cahiller seviyenizi beli ediyorsunuz cahiller . tabiki deyil kadinla erkek eşit o zaman hesabi niye kadin ödemiyor .burda kadini yüceltme var anlarsaniz tabi kadina komist rejimde kazmayi eline verdiler calistirdilar böyle bir eşitlik yere batsin narin diyor daha fazla saygi duyulmasi gereken varlik olarak bahsediyor tabiki batiya diz cöktüren bir liderin sözleri cibizla ayiklanip servis edelir sizin gibi ahmaklarda buna çanak tutar

33
24
yanıtYanıtla
NEFES:

Bir ülkede cehaletin hüküm sürdüğü yerde böyle hükümet böyle cumhurbaşkanları çıkar. . .

19
34
yanıtYanıtla
öğretmenim:

Ben AKP den nefret eden bir kişiyim fakat adam çok doğru konuşmuş , adan yasal haklar yada hukuki haklar acısından kadın ve erkek eşit değildir demiyor iş konusunda yaşam şartlarının zorluğu konulurında eşit değildir diyor ve çok doğruda bir tespit. . . Yine şakşakcılar ve işine geldiği gibi yorum yapanlar senaryo yazıyor

31
19
yanıtYanıtla
FERİT:

ERDOĞAN BU KONUŞMASIYLA DÜNYAYA KADIN DÜŞMANI OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞ GİBİ BİR DURUMA DÜŞTÜ. BENİM ÜLKEM ADINA KÖTÜ BİR İMAJ YARATTI . TEK KELİME ÜZÜLÜYORUM

20
28
yanıtYanıtla
FERİT:

KADIN ÇİNAYETLERİ İŞLEYENLERE HEPSİDE AKP YE OY VERMİŞ. İNSANLARDDIR.

14
33
yanıtYanıtla
şakir:

kadın erkek herşeyde eşit olsun diyen zavallılar varsa ozaman kadında gitsin kömür ocaklarında çalışsın, hamallık yapsın hiç olur mu kadının narin yapısına uygun olur muİnsanlar 2 şeyi çok karıştırıyoruz. Adalet ve eşitlik. Kadınlar ve erkekler arasında adalet olur eşitlik olamaz . . .

39
8
yanıtYanıtla
Tüm 165 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title