Haberler

Çin'e Giden Erdoğan'ı Mest Eden Karşılama Töreni

Güncelleme:

Çin'e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan için düzenlenen resmi karşılama töreninde Çinli çocukların, ellerindeki Çin ve Türkiye bayraklarını coşkuyla sallaması Erdoğan'ı mest etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği iki günlük resmi ziyaret kapsamında mevkidaşı Şi Cinping ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan için düzenlenen resmi karşılama töreninde Çinli çocuklar, ellerindeki Çin ve Türkiye bayraklarını coşkuyla salladı. Erdoğan da çocuklara alkışla karşılık verdi.

Devlet Başkanlığı görevinin yanı sıra, Çin Komünist Partisi Genel Sekreterliği görevini yürüten Xi Jinping tarafından devlet töreniyle karşılanan Erdoğan, daha sonra beraberindeki bakanlar ve dışişleri yetkilileriyle birlikte heyetler arası görüşmeye geçti. Taraflar, görüşmenin ardından bir dizi ikili anlaşmanın imza törenine tanıklık etti.



Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, heyetler arası görüşmede iki ülke arasındaki işbirliği ve işbirliği imkan-ları tüm veçheleriyle ele alındı. Bunun yanı sıra, her iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası sorunlar üzerinde de istişarede bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal kongresi Başkanı Zhang Dejıang ile de ikili görüşmede bulundu.



Çin basınında son günlerde çıkan haberlerde ise, nükleer santral ve demiryolu alanında işbirliğinin yanı sıra, hava savunma füze sisteminin satışının masaya gelebileceği belirtiliyordu. Öte yandan, görüşmelerin Uygur meselesinin gölgesinde geçmesi bekleniyordu.

Özellikle Çin güvenlik lobisinin son dönemde sıklıkla gündeme getirdiği IŞİD ve cihatçı Uygurlar hususunun Pekin yönetiminin ajandasında olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (282)

45:

DÜNYA LİDERİ GELİYOR ÇİN KİM OLUYORMUŞ

51
8
yanıtYanıtla
CHP'li Mobil-IOS:

Başkan Yürü kim tutar seni

13
40
yanıtYanıtla
deng:

SENİ BASKAN YAPTİRMAYACAGİZ..!

15
36
yanıtYanıtla
GAKKOŞ:

REYHANLIDA 52 VATANDAŞ ÖLDÜ, ERTESİ GÜN ERDOĞAN AİLESİ İLE AMERİKA GEZMEYE GİTTİ. . . SURUÇTA 32 VATANDAŞ ÖLDÜ, ERDOĞAN KIBRIS GEZİSİNE DEVAM ETTİ. . . ŞİMDİ BEN BÖYLE BİRİNİ NEDEN DESTEKLEYEYİM. . . 2 SENE ÖNCE FRANSA CUMHURBAŞKANI, YURT DIŞI GEZİSİNDE İKEN, ÜLKESİNDE BOĞAZI KESİLEN BİR TEK ASKERİN ÖLÜM HABERİNİ ALINCA GEZİSİNİ YARIM KESİP ÜLKESİNE DÖNDÜ. . . İŞTE ARADAKİ FARK BU KADAR AÇIK. . . . VE HALA ERDOĞAN İLE İFTİHAR EDİYORUZ. . .

20
18
yanıtYanıtla
Rte:

RTE, Büyük lider

24
11
yanıtYanıtla
BOZKURT TURAN:

EY VAH ÇİN KARIŞTI SAY . . HER GİTTİĞİ YERİ KARIŞTIRDI. .

13
22
yanıtYanıtla
Ülkücü gençMobil-ANDROID:

bir ülkücü olarak itiraf etmeliyim ki Türkiye cumhuriyetinin başında böyle bir adam olmadı.gurur duydum.suana kadar ak partiye oy vermiş biri deyilim ama ilk seçimde seninleyim uzun adam...

19
15
yanıtYanıtla
Erdogan:

Seviyoruz seni cumhurbaskanim..Allah yolunu aciklasin seni basimizdan eksik etmesin

18
16
yanıtYanıtla
şehit:

erdoğan suriye yı nasıl bir birlerine düşürdü şimdi sıra çinde fesat erdoğan.

15
18
yanıtYanıtla
erdoğannnMobil-ANDROID:

allah sana bu kötü yorumlari yapanlarin belasini veersinnn

21
12
yanıtYanıtla
Tüm 282 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title