Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hava Harp Okulu Diploma Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hava Harp Okulu Komutanlığı'nın 60. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hava Harp Okulu Komutanlığı'nın 60. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Törenine katıldı.

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu'nda 60. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim töreni gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın askeri törenle Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay tarafından karşılanmasının ardından diploma ve sancak devir-teslim törenine geçildi.

Törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende yapılan konuşmaların ardından devre birincisi Hava Teğmen Bayram Berkant Kaptı, yaş kütüğüne 2014 yılı mezunları adına uçak maketini çaktı.

Törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, havacı üniforması giydi.

Hava Harp Okulu'ndan 6'sı kadın, 4'ü Azeri, 2'si Gürcü, 2'si Türkmen, 2'si Ürdünlü toplam 194 hava teğmen mezun oldu.

Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan, devre birincisi Hava Teğmen Bayram Berkant Kaptı'nın diplomasını verdi. Devre ikincisi Teğmen Cengizhan Alagöz, diplomasını TBMM Başkanı Çiçek'ten, devre üçüncüsü Teğmen Mehmet Korucu, Başbakan Davutoğlu'ndan, devre dördüncüsü Teğmen Bahattin Kuşaksız ise diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'den aldı.

Ayrıca törene katılan diğer devlet erkanı da sırasıyla dereceye giren öğrencilere diplomalarını verdi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait ucaların gösteri yaptığı tören, Mezunlar kılıçlarını birbirine çarptı.

Törene kuvvet komutanlarının yanı sıra, mezun olan teğmenlerin aileleri de katıldı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Cemil Çiçek Necdet Özel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title