Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ey Kılıçdaroğlu, Sen Bunu İspat Edersen Ben Cumhurbaşkanlığından İstifa...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ey Kılıçdaroğlu, sen bunu ispat edersen ben cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim" Cumhurbaşkanı Erdoğan "Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i fesih yetkisi yok, Ey Kılıçdaroğlu, yasal düzenleme içerisinde böyle bir şey ispat et, ben Cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim" "16...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ey Kılıçdaroğlu, sen bunu ispat edersen ben cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i fesih yetkisi yok, Ey Kılıçdaroğlu, yasal düzenleme içerisinde böyle bir şey ispat et, ben Cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim"

"16 Nisan'a doğru yaklaşırken içeride ve dışları da maskeler iniyor"

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i fesih yetkisi yok, Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i feshetme yetkisi yok. Ey Kılıçdaroğlu, şu hazırladığımız yasal düzenleme içerisinde çık böyle bir şey varsa bunu ispat et, ben Cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim. Ama o da kalkıp şu CHP'den ayrılsın ki CHP de bundan kurtulsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Büyükçekmece'de toplu açılış törenine katıldı. Burada toplanan on binlerce vatandaşa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan 16 Nisan için evet oyu vermelerini istedi.

Yeni sisteme ilişkin CHP liderinin anlattıklarının gerçeği yansıtamadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ""Cumhurbaşkanı, muhtar görevden alamaz. Asla böyle bir yetkisi yok. Ey Kılıçdaroğlu, yalan söyleme. Yalancının mumu 16 Nisan'a kadar yanar. Şu ana kadar 16 bin muhtarımızı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladım. Hedef 55 bin muhtarımızı ağırlamak. Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i fesih yetkisi yok, tamamen yalan. Ey Kılıçdaroğlu, sen bunu ispat edersen ben cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim. Diyor ki 'Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i feshetme yetkisi var.' Yalan söyleme. Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i feshetme yetkisi yok. Ey Kılıçdaroğlu, şu hazırladığımız yasal düzenleme içerisinde böyle bir şey varsa bunu ispat et, ben Cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim. Ama o da kalkıp şu CHP'den ayrılsın ki CHP de bundan kurtulsun. Edemez. Biz dürüstüz bunda dürüstlük yok" diye konuştu.

Eğitim, sağlık, ulaşım başta olmak üzere yapılan yatırımlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yavuz Sultan Selim köprüsüne, 3'üncü havalimanını ve diğer tüm yatırımlara hayır dediler. Şimdi Çanakkale köprüsünün temelini attık. Ancak Çanakkale köprüsüne hayır diyemediler. Çünkü 16 Nisan geliyor. Sıkıysa ona da hayır desinler" dedi.

"Terör örgütlerinin başını eziyoruz"

Yeni sistemle beraber terör örgütleri Türkiye'de yaşayacak yer bulamayacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Terör örgütlerinin başını eziyoruz. Yeni sistemle beraber terör örgütleri Türkiye'de yaşayacak yer bulamayacaklar. Şuanda inlerine girdik. Milletimizin huzurunu kaçıranların huzurunu kaçıracağız. İçeride dışarıda fark etmez. PYD, YPG onlarında Türkiye'yi rahatsız etmesine müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title