Haberler

Erdoğan'dan Cizre Olaylarıyla İlgili Çok Konuşulacak Açıklamalar!

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son zamanlarda Cizre'de yaşanan olaylarla ilgili gündemi sarsacak açıklamalar yaptı ve "Daha çok şeyler dökülecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji Uzmanları Derneği tarafından JW Marriott Otel'de düzenlenen Enerji Piyasaları Zirvesi'nde konuştu. Son günlerde yaşanan operasyonlara, görevden almalara ve Cizre'de yaşananlara değinen Erdoğan, "Nasıl Gezi'nin 17-25 Aralık ne olduğu ortaya çıkıyor, şunu da söyliyeyim buradan tezgahlanmaya çalışılan oyunu biliyor ve tedbiri alıyoruz. Daha çok şeyler dökülecek ha… Eteklerde çok gizli şeyler var. Hepsi dökülmeye devam edecek. Bütün bunlar karşısında gerekeni yapıyoruz yapacağız.

Bugün de Cizre'de tezgahlanmaya çalışılan oyunu biliyoruz. Bu devletin resmi giysileri içerisinde olan, zırhlı araçlarıyla caddenin kenarına bombayı koyanları görüyor musunuz? Arkasından yine devletin başka görevlisi bunu yakalayabiliyor. Artık inlerine girilmiştir." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZ SONA ERMEYECEK"

"Bu toplantının düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz zengin doğal kaynaklara sahip değil. Diğer kaynaklarımızı kullansak bile dışa bağımlılığımız sona ermeyecek.

"BU PROJELERİN KİMLERİ NE İÇİN RAHATSIZ ETTİĞİNİ BİLİYORUZ"

Türkiye'nin TANAP gibi, Akkuyu Sinop Nükleer Santrali gibi enerji projelerinin kimleri ne için rahatsız ettiğini gayet iyi biliyoruz. Çözüm sürecine yönelik provokasyonların ardında da benzer arzuların olduğunu biliyoruz.

"TÜRKİYE'NİN 3-5 BOMBAYLA RAYINDAN ÇIKTIĞI GÜNLER GERİDE KALDI"

Açık ve net söylüyorum Türkiye ekonomide ve demokraside gelişmeye, büyümeye 2023 hedefleri doğrultusunda adım adım ilerlemeye devam edecektir. Bizim 77 milyon insanımıza sözümüz var. Bizim Balkanlar'dan Afrika'ya kadar geniş coğrafyada yaşayan, umutlarını gönüllerini bize bağlamış yüz milyonlarca kardeşimize karşı sorumluluklarımız var. Türkiye'nin 3-5 bomba patlamasıyla rayından çıkartıldığı günler geride kaldı. O eski Türkiye idi.

"DAHA ÇOK ŞEYLER DÖKÜLECEK..."

Nasıl Gezi'nin 17-25 Aralık ne olduğu ortaya çıkıyor şunu da söyliyeyim, buradan tezgahlanmaya çalışılan oyunu biliyor ve tedbiri alıyoruz. Daha çok şeyler dökülecek ha… Eteklerde çok gizli şeyler var. Hepsi dökülmeye devam edecek. Bütün bunlar karşısında gerekeni yapıyoruz yapacağız.

"ARTIK İNLERİNE GİRİLDİ"

Bugün de Cizre'de tezgahlanmaya çalışılan oyunu biliyoruz. Bu devletin resmi giysileri içerisinde olan, zırhlı araçlarıyla caddenin kenarına bombayı koyanları görüyor musunuz? Arkasından yine devletin başka görevlisi bunu yakalayabiliyor. Artık inlerine girilmiştir. Terörle çabalaştırılmanın hangi dertler ve sıkıntılardan kaynaklandığını iyi biliyorum. Türkiye'yi yolundan almak için hangi çevrelerin ittifak içinde olduğunun gayet iyi farkındayız. Kimlerin bunların ateşine odun taşıdığını da önüyle arkasıyla çok iyi görüyoruz.

"HERKESİN BİR HESABI VARSA ALLAH'IN DA BİR HESABI VAR"

Cumhurbaşkanlığı olarak, hükümet olarak hepsini takip ediyor, kendi politikalarımızı belirliyor ve adım adım hayata geçiriyoruz. Unutmayın, herkesin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır.

"DÜNYAYA AÇILAN BİR KÖPRÜ OLMA YOLUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK"

Önümüzdeki dönemde Enerji Bakanları ile bir toplantı yaparak, enerji koridorlarını en aktif ve verimli şekilde değerlendirmek istiyoruz. Ortadoğu ve Hazar'da dünyaya açılan bir köprü olma yolunda önemli adımlar attık ve atmaya devam edeceğiz. Enerji kaynaklarından elde edilen imkanların barış ve refaha dönüşmesi için her türlü çabayı harcadık, harcıyoruz, harcayacağız. Bağlarımızın tüm gücünü seferber ederek öncü, uyarıcı, yapıcı bir rol oynamanın gayreti içindeyiz. İçinde yer aldığımız ve alacağımız tüm projelerde bu hususu öncelikle gözetiyoruz. Zaman zaman duran Kerkük - Yumurtalık hattını yeniden işler hale getirdik. Güney Gaz koridorunun temelini geçen yıl Bakü'de attık. Şimdi yeni projeler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Irak'ta da yeni projeler konusunda mesafe katedeceğimize inanıyorum. Kıbrıs'ta Rum tarafının haksız ve uzlaşmasız tutumu karşısında KKTC'nin hukukunu sonuna kadar savunacak ve politikalarımızdan taviz vermeyeceğiz. Petrolü ve doğalgazı barışın sembolü haline getirmek için çabalarımızı sürdüreceğiz.

ENERJİDE 120 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Türkiye'nin son 12 yılda ortaya koyduğu muazzam gelişme ciddi bir enerji ihtiyacını da gündeme getirdi. 2023 yılında ise bugüne göre iki kat daha fazla enerji tüketiyor olacağız. Bu durum enerji yatırımlarımızı hızla artırmamız gerektiğini gösteriyor. 2023 yılına kadar 120 milyar dolar enerji yatırımı gerçekleştirmek durumunda olduğumuzu görüyouz. Başbakanlık dönemimde ülkemizin enerji kaynakları için kamunun yanında özel sektör yatırımlarını da devreye almış ve teşvikte bulunmuştuk. Özel sektörün payını yüzde 32'den yüzde 68,5'a yükseltmiştik. Bugün bu oran yüzde 75'e yaklaştı ve artmaya devam ediyor.

"NÜKLEER ENERJİ KONUSUNDA KARARLIYIZ"

Doğal zenginliklerimizi bozmadan, kirletmeden, tahrip etmeden elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bizim çevre konusundaki hassasiyetimiz kimseden aşağı değildir tam tersine çok daha samimi ve gerçekçidir. Ülkemize karşı, milletimize karşı sorumluluk ile tabiata karşı sorumluluklarımızı biliyor ve ona göre hareket ediyoruz. Türkiye kalkınma yolunda büyüme yolunda asla geri dönmez bunu böyle bilmek zorundayız. Nükleer enerjiyi ülkemize kazandırmak konusunda da kararlıyız.

AB'YE TEPKİ: TANAP AKMAYA, ONLAR BAKMAYA DEVAM EDECEK

Bu muazzam sistemi ülkemizin kalkınmasının temel altyapısı olarak iyileştirerek geliştirerek sorunsuz şekilde işletiyoruz. Her geçen gün daha ileri giden enerji altyapımızı uygun şekilde güçlendirerek yolumuza devam etmek kararındayız. Enerji alanında geldiğimiz bu önemli seviyeye rağmen AB'de tıkanan fasıllardan birinin enerji olmasını da manidar bulduğumu yine ifade etmek isterim. Eksik ne söyleyin cevap yok. Nerede tıkandık söyleyin cevap yok. Aynen diğer fasıllarda yaptığı gibi. Nabucco dediler bakın yapamadılar. TANAP geldi geçti inşallah çok kısa zamanda TANAP akmaya başlayacak onlar hala bakmaya devam edecek. Dürüst olmak, samimi olmak gerekiyor. Türkiye'nin hallettiği fasıllar konusunda çok açık net söylüyorum. Hangi fasıl olursa olsun biz bunun için hazırız dediği faslı 2-3 ayda önlerine koyarız. Çünkü Türkiye buna hazır ama onlar hazır değil. Ben bir kez daha bu zirvenin başarılı geçmesini diliyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cizre Politika Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (259)

harun:

BU KONUŞMALAR VATANA BİR ŞEY KAZANDIRMAZ HER GÜN KAYBEDİYORUZ TÜRKİYE ÇOK KÖTÜYE GİDİYOR.

98
3
yanıtYanıtla
AsmobilWeb@haberler.com:

Erdogan vatan ve iyi kalpli milletim Önce Allahaaa Sonra sana emanettir ya Aslanim yürü vatan icin Gelecek yavrularimiz icin ileri AKP. Ileri Erdogan

14
46
yanıtYanıtla
AHHH VATANIM CCC:

bir işte kim menfaatleniyorsa ana kurgucu ana oyuncu odur. diğer partilere şantaj kaset olup oylar akp ye gittiyse. numan kurtulmuşla saadet partisi içerden bölündürülüp muhsin ölüp oylar akp ye geldiyse. PARALEL SADECE KULLANILAN MAŞADIR. ASIL ELEBAŞISI AKP DİR.

52
5
yanıtYanıtla
naz:

Dürüst insanlar HIRSIZLAR kadar cesaretli olmak zorunda yoksa hırsız heryerde konuşur çalar çırpar çaldıkları milletin parası kendilerinin değil

55
1
yanıtYanıtla
elifmobilWeb@haberler.com:

Doguda devlet kalmadı

47
4
yanıtYanıtla
YA RAHİMİ YAA RAHMAN:

MALI GÖTÜREN GÖTÜRECEK. SEN YOLUNU BULACAKSIN. KEYFİNE SARAY YAPIP BENİM PARAMLA İÇİNDE YATACAKSIN. HER DÖNEM BAŞTA OLACAKSIN. SANA YALAKALIKLA YOLUNU BULANLAR MALI GÖTÜRECEK MAKAM KOLTUK KAPACAK BİZ AMELELİĞE DEVAM EDECEĞİZ. PARALEL HAŞHAŞLADA GİDİP OY KULLANACAĞIZ. PATRONA MEDYA BARONUNA SAYENDE KOLTUK KAPARAK YATAN BÜROKRATLARINA AKP NİN BALLI KAYMAKLI EVLATLARI GEMİLERİ OLANLARA TOKİ DEN MALI GÖTÜRENLERE, İMARDAN MALI GÖTÜRENLERE KAAR KALACAK. EEE SONRA??BİZD EBUNU SİNEYE ÇEKECEĞİZ ÖYLEMİ???TANIMIYORSUN, SEN KENDİNİ UYANIK ZANNEDİYORSUNDA TÜRK MİLLETİNİ TANIMIYORSUN.

43
4
yanıtYanıtla
ustaaamobilWeb@haberler.com:

Allahina kurban olayim senin..dök hepsini denize

12
34
yanıtYanıtla
yalanın zirvesi:

Pkk ya dokunulmazlık ver, kediler gitsin onları gruplandırıp donatsın etrafı yıksınlar, bomba ellerinde patlasın, sonra hem pkk yı meşru göster, polisleri suçlu. İyi bu masalları havuz satılmışları ballandıra ballandıra yedirirler şimdi millete.

38
8
yanıtYanıtla
Daha ne varmobilWeb@haberler.com:

Adamda güç var almış arkasna kandırdığı milleti istemediğini ortadan kaldırıyor. Gösterdiği hiçbir şeyde yok . Salıyo köpeklerini her tarafa.

22
23
yanıtYanıtla
KeskinmobilWeb@haberler.com:

SENİ SEVİYORUZ UZUN ADAM YOLUN AÇIK VE DAİM OLSUN İNŞALLAH . RABBİM YÂR VE YARDIMCIMIZ OLSUN TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BAŞINA GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK LİDERİMİZSİN VE ÇOK ÖZELSİN.

9
36
yanıtYanıtla
Tüm 259 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title