Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Seçimlere kalmış şurada 2,5 ay. Ortada ne bir projeleri var ne bir gayretleri var ne bir çabaları var. Varsa yoksa, 'Cumhurbaşkanı şunu dedi, hükümet bunu yaptı'. Tamam da siz ne diyorsunuz? Siz ne yapacaksınız? Hele onu bir söyleyin" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Seçimlere kalmış şurada 2,5 ay. Ortada ne bir projeleri var ne bir gayretleri var ne bir çabaları var. Varsa yoksa, 'Cumhurbaşkanı şunu dedi, hükümet bunu yaptı'. Tamam da siz ne diyorsunuz? Siz ne yapacaksınız? Hele onu bir söyleyin" dedi.

Erdoğan, Çınar Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde, kendi ülkesine ve milletine güveni olmayanların ancak felaket tellallığı yapacağını söyledi.

Korkakların, zafer anıtı dikemeyeceğini dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir meselesinin bulunmadığını vurguladı.

"Yeter ki bize Çanakkale'yi, Kut'ül Ammare'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazandıran o ruha sıkı sıkıya sahip çıkalım" ifadesini kullanan Erdoğan, "2002'de ülke yönetimini devraldığımızda 12 yıl sonra Türkiye her şeyiyle 3 kat büyüyecek desek kim inanırdı?" diye sordu.

Erdoğan, inançla, azimle çalışmaya başladıklarını ve adım adım tüm engelleri aştıklarına işaret ederek, projeleri hayata geçirdiklerini, neticelendirdiklerini ve bugün bu noktaya geldiklerini anlattı.

Türkiye'yi 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapacaklarına dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şu anda 17'nci sıradayız. Buna da inanmıyorlar. Yakın çevremizdeki özellikle çatışmaları, küresel finans krizinin etkilerini, ekonomimizdeki küçük dalgalanmaları öne sürüp, felaket tellallığı yapıyorlar. Sizin güzel ifadeleriniz var:  Arkideş, memleketin hayrına yaptığınız tek bir şey yok. Bari milletin önünde dinelmeyin. Çekilin milletin önünden. Zaten buncacık cürmünüz va, onu da böyle yere harcamayın. Yoksa şu Denizlili kardeşlerim size bir 'beni bak' diyecek, ondan keyri iflah da olmayacaksınız" şeklinde konuştu.

-"Rahmetli Özay Gönlüm bunları görse..."

Erdoğan, millet yanlarında oldukça çok daha iyi günlerin geleceğinin altını çizerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Seçimlere kalmış şurada 2,5 ay. Ortada ne bir projeleri var ne bir gayretleri var ne bir çabaları var. Varsa yoksa, 'Cumhurbaşkanı şunu dedi, hükümet bunu yaptı'. Tamam da siz ne diyorsunuz? Siz ne yapacaksınız? Hele onu bir söyleyin. İş oraya gelince, işi hemen o meşhur Denizli türküsüne çeviriyorlar. 'Asmam yıkıldı, suyu sıkıldı. Bugün goca gızı görmedim canım sıkıldı. Amanın canım sıkıldı. Rahmetli Özay Gönlüm bunları görse, bu türküyü şöyle söylerdi:  'Gündem yıkıldı, muhalefet sıkıldı. Bugün cumhurbaşkanını görmediler, canları sıkıldı. Amanın canları sıkıldı'. Siz benim ne dediğimle uğraşacağınıza, siz millete ne diyeceksiniz, onu söyleyin bir hele. Denizli'ye ne yatırım yapacaksınız, onu söyleyin. Denizli'nin hangi meselesine, nasıl bir çözüm bulacaksınız onu söyleyin. Muhalefete bunlar sorulduğunda, verdikleri cevap enteresan. Ne diyorlar biliyor musunuz? 'Hele bir bunlar gitsin, gerisi kolay.' Hep bu. Proje bu, gerisi yok zaten. Gerisi hakaret, iftira, yalan dolan."

-"Milletim adına üzülüyorum"

Milletin de bunu çok iyi bildiği için onlara itibar etmediğini bildiren Erdoğan, "Ama ben üzülüyorum. Ülkem adına üzülüyorum, milletim adına üzülüyorum. Türkiye bu kadarını hak etmiyor" şeklindeki görüşünü paylaştı.

Erdoğan, Denizli'ye geldiğini de dillerine dolayacaklarını, onun da lafını edeceklerini aktararak, "Biliyorsunuz bir muhalefet partisi genel başkanı, bir ara ne dedi biliyor musunuz? 'Cumhurbaşkanı nereye giderse ben de oraya gideceğim.' Hatta bir yere de gitmiştim. Ben onun üzerine yedi ile daha gittim ama dönüp bakıyorum arkamda o şehirlerimize gelip giden yok" ifadelerine yer verdi.

-"Kendi nefesleri çabuk kesildi anlaşılan"

Erdoğan, "Bize 'Çankaya yokuşunu çıkamaz, nefesi kesilir' diyenlerin, kendi nefesleri çabuk kesildi anlaşılan. Herhalde bunların motorları su kaynattı, su. Biz ülkemizi boydan boya, her yere kolaylıkla gidebilsinler diye bölünmüş yollarla, hızlı tren hatlarıyla, hava limanlarıyla donattık, gene gidemiyorlar" diye konuştu.

Göreve geldiklerinde Türkiye'de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol bulunduğunu anlatan Erdoğan, kendilerinin 12 yılda 17 bin 500 kilometre bölünmüş yol yaptığını vurguladı. Erdoğan, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın büyük bir gayretle, ekibiyle bu yolları yaptığını dile getirdi.

Erdoğan, 26 olan havalimanı sayısını da 52'ye çıkardıklarını ifade ederek, "Aynı şekilde hızlı tren, bizimle, Türkiye'de milletimizle buluştu. Bizden önce var mıydı böyle bir hızlı tren? Yok. Bütün bunlar bir ufuk meselesidir, ufkunuz varsa bunu yaparsınız, bir heyecanınız varsa bunu yaparsınız. Bu noktada akıl gerek, bilgi gerek, tecrübe gerek, aşk gerek, aşk" dedi.

"Bundan sonra bir başka muhalefet partisinin milletvekilleri de ne dediler, ne dediler? 'Marmaray'ı kullanmayacağız' dediler" şeklinde konuşan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kullanırsın, kullanmazsın. Biz bunu milletimiz için yaptık. Ama biz bunu yaparken, neyi düşündük biliyor musunuz? Benim ecdadım Fatih, gemileri karadan yürüttü. Biz onun torunlarıyız, öyleyse bir şeyler yapmamız lazım. Onların hazırladıkları proje hayata geçmemişti. Biz de denizin altından Avrupa'yı Asya'ya, Asya'yı Avrupa'ya bağladık."

"Bitmedi, dedik ki denizin altından bir şey daha yapalım, nedir, oradan da otomobiller geçsin" ifadesini kullanan Erdoğan, şimdi de Avrasya Tüneli'nin yapıldığını, gelecek yıl onu da açacaklarını dile getirdi.

Erdoğan, iki köprü ihtiyaca cevap vermediğinden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün temelini attıklarını, inşaatın hızla devam ettiğini belirtti.

-"İnşallah daha iyisi olacak"

Şimdi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun riyasetinde denizin altından bir tünel daha yapıldığını ifade eden Erdoğan, "Geçenlerde biliyorsunuz, projenin tanıtımını Sayın Başbakan ekibiyle beraber yaptılar. İnşallah onun da temeli yakın zamanda atılacak ve böylece boğazın üzerinde üç, denizin altından üç olmak üzere bir ulaşım ağı kurulmuş olacak" bilgisini verdi.

"Biz buyuz. İnşallah daha iyisi olacak" diyen Erdoğan, ticarette ve siyasette rekabet olursa kalitenin de olacağını söyledi. Erdoğan, "Siyasette yarış da hizmetle olur, projeyle olur, vizyonla olur" değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale Türkiye Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title