Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yüce Divan Kararına İlk Yorum

Güncelleme:

Erdoğan, 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesi kararıyla ilgili "276 neden çıkmadı, bana onu sormanızı isterdim. Hayırlı olsun demek yeterlidir." dedi.

Afrika ziyareti öncesi havaalanında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesi kararıyla ilgili şöyle konuştu:

" Bu yapılan oylamanın amacı bu dört tane arkadaşımız Yüce Divan'a gidecek midir, gitmeyecek midir? Bu oylamanın neticesi ne olursa Yüce Divan'a gider, ne olmazsa Yüce Divan'a gitmez? Sizden şunu beklerdim. Acaba 276 niye çıkmadı? Bu soruyu sormalıydınız veyahut 276 oyu bulamayanlara bu soruyu sormanız gerekir. Çünkü Yüce Divan'a sevk noktasında onların gayreti, onların çabası var, yani muhalefeti kastediyorum."

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Remi bir ziyaret için Etiyopya'ya gideceğiz. Mevlüt Çavuşoğlu, Nihat Zeybekçi, Zihni Işık, Veysel Eroğlu, Mehmet Müezzinoğlu , temsilciler bana eşlik edecek. Heyetler arası görüşmelere eş başkanlık edeceğiz, sonra Somali'ye gideceği. Somali'de yapılan yatırımların açılışlarını yapacağız. Ülkemizin Etiyopya olmak üzere yatırım ilişkileri bulunmaktadır. En fazla Türk yatırımı bu bölgede yapılıyor. Afrika birliği Örgütüne Etiyopya başkanlık ediyor. İki ülkede yapılacak istişare ile gelişmeleri gözden geçireceğiz. Afrika'ya açılış programımız başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Bir çok alanda bir çok mesafe kaydettik. THY ile 3100 Afrikalı öğrenciye burs imkanı sunuldu. Resmi kurumlarımız çalışmalarımızı sürdürüyor. 10 yılı aşkın çabadan sonra Afrika ve ülkeleri ile yeni bir dönemim startını verdik. Afrika ülkelerine desteğimiz sürecektik. İşbirliğimizi ve ortaklığımızı yürütmek için çaba sarf edeceğiz. 24 Ocak akşamı ülkemize geri döneceğiz. Tüm Afrika kıtasına hayırlı olsun."

TBMM'DEKİ 4 BAKANLA İLGİLİ OYLAMA

"Ben şu anda Cumhurbaşkanı olarak böyle bir değerlendirmeyi ancak bir vatandaş olarak yapabilirim. Fakat bu makama tabi beni getiren halkıma bunu cevapsız bırakmamak gibi bir sorumluluğu da taşıyorum.

Bu yapılan oylamanın amacı bu dört tane arkadaşımız Yüce Divan'a gidecek midir, gitmeyecek midir? Bu oylamanın neticesi ne olursa Yüce Divan'a gider, ne olmazsa Yüce Divan'a gitmez? Sizden şunu beklerdim. Acaba 276 niye çıkmadı? Bu soruyu sormalıydınız veyahut 276 oyu bulamayanlara bu soruyu sormanız gerekir. Çünkü Yüce Divan'a sevk noktasında onların gayreti, onların çabası var, yani muhalefeti kastediyorum.

Kaldı ki bu soruları yöneltenler acaba birincil mahkemenin takipsizlik kararlarını niçin görmezlikten gelirler. Orası mahkeme, yargı değil mi? Bu kararlara rağmen bu tür bir adımın atılması... Kaldı ki komisyona bu işi götüren muhalefet değil iktidardır. İktidar istemeseydi komisyona götürmeyebilirdi. Attıkları bütün adımlarda sonuç 4 bakan arkadaşımızın Yüce Divan'a gitmemesi yönündedir. Buna sadece hayırlı olsun demek yeterlidir diye düşünüyorum."

DİNLEME İDDİALARI

"60 kez dinlendiysek az yahu. Ben sınırsız diye biliyorum. Bu benim yeni dillendirdiğim bir konu değil. Aylardır, son iki yıldır dillendirdiğim bir konu. Cumhurbaşkanlığının da dinlendiğini söyledim. Biz söylerken medya inanmadı. TSK'nın dinlendiğini anlattım. Maalesef söylediklerimiz kaale alınmadı. Çünkü yargı işgal altındaydı. Emniyetin içinde ciddi sıkıntılar vardı. Emniyet ve yargının çalışmaları neticesinde. O makamda bulunan insanların tweet yoluyla açıklaması yapması ve o görevin başında kalması mümkün mü?

Bu tür insanları yargı makamında tutmazlar dünyada. HSYK ilk adımlarını atmıştır. Bunlar 3-5 değil çok daha fazla. Bunları üst yargıda da görüyoruz.

Gölbaşı'ndaki süreç bir çok şeyi ortaya çıkaracaktır. Bu eteklerden çok taşlar dökülecek. Henüz bunlar bitmedi, arkası gelecek. Bunların arkası geldikçe Türkiye huzur ortamını yakalayacaktır."

İlgili Haberler


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mevlüt Çavuşoğlu Etiyopya Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (177)

Konyalı gercek türk Mobil-IOS:

Adamın kıralısın kocum benım

46
47
yanıtYanıtla
yaman:

chp ulkemizi ve milletimizi kutuplastiriyor ayrimcilik yapiyor hepsi kursuna dizilmesi gerek

33
26
yanıtYanıtla
TÜRK SEVDALI:

ALLAHIM Bİ ADAMA BU KADAR MI YAKIŞIR CUMHURBAŞKANLIK KURBAN OLALIM SANA SAYIN C. BAŞKANIM

14
40
yanıtYanıtla
antalya merkez:

onların isteiği oluyor siz burda birbirinizi yiyin hakaretler edin onlar malı götürsün . . . sonrada ay başını nasıl getircem diye düşüne durun. . .

42
8
yanıtYanıtla
HALKIN SESİ:

GÜLÜŞE BAK!!!!!İÇİM YANAR İÇİM KANAR İİİİİİİİSSYAAAAAAAAAAANNNNNN

29
20
yanıtYanıtla
kalli:

başbakan kim meclis nerde cumhurbaşkanın yetkisi ne anayasa mahkemesi neye karışır hepsini karman çorman ettin tüm yetkileri kendi üzerine almaya kalkıyorsun yeter artık gerçekten bıktık senden

24
24
yanıtYanıtla
hsgibr BTP:

gururlanma erdoğan senden büyük allah var. . . . elbet hak yerini bulacaktır. anlık günlük hesap peşinde olursanız milletin tokadını çok ağır yersiniz birgün inşallah. . .

40
7
yanıtYanıtla
büyük Türkiye devleti ne zaman kurulurmobilWeb@haberler.com:

Yeni Türkiye sora büyük turk kralligi

38
9
yanıtYanıtla
efeMobil-ANDROID:

Zübük filmini bir daha izleyin bakın kimi göreceksiniz aynısı adam 40 sene önce yazmış kitabını şimdi basimizda. beni degil ama koyunlari yönetiyor vatandaşa Allah Allah iş hırsızlıga gelince Yallah Yallah. işte buna inanan koyunlar hala peşinden koşuyor gerçi hepsinin bir çıkarı var . rahmetli az bile söylemis bu memleketin % 60aptal diye hatta Sokrates bundan 2 bin yıl önce söylemiş bazı insanlar oy kullanamayacak kadar aptaldir diye işte sonuç ortada ...

15
30
yanıtYanıtla
Isim:

Bu ülkede artik hirsizlar ve katiller aklaniyor. Bu kadar basit. . . . KOYUNLAR nerdesiniz??????????

20
23
yanıtYanıtla
Tüm 177 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title