Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avm Açılışı Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz meselesinin çözülmesi gerektiğini belirterek, "Yalnızlığımı biliyorum ama mücadelemi sürdüreceğim, kararlıyım. Çünkü faizi önemli bir sömürü aracı olarak görüyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz meselesinin çözülmesi gerektiğini belirterek, "Yalnızlığımı biliyorum ama mücadelemi sürdüreceğim, kararlıyım. Çünkü faizi önemli bir sömürü aracı olarak görüyorum. Faizi emperyalist mantığın en önemli sömürü araçlarından biri olarak görüyorum ve faizi yatırımcıyı köşeye sıkıştırma aracı olarak görüyorum." dedi.

Erdoğan, Biz Cevahir Haliç Alışveriş Merkezi'nin açılış törenindeki konuşmasında, alışveriş merkezindeki kiralamaların döviz yerine Türk lirasıyla yapılmasına değinerek, bu şekilde davranan firmaların sayısı artıkça döviz üzerinden Türkiye'ye sıkıştırma hesabının sür'atle bozulacağını söyledi.

"Biz Cevahir Haliç Alışveriş Merkezi'nin tüm sektöre örnek olmasını diliyorum" diyen Erdoğan, Ayşe Cevahir'e ülkesine, milletine ve ekonomiye verdiği destek için teşekkür etti.

Ülkedeki tüm yerli ve yabancı şirketlerden, Türkiye'ye güvenmelerini, ülkenin geleceğine yatırım yapmalarını beklediklerini ifade eden Erdoğan, bu ülkenin şimdiye kadar kendine inananı, yatırım yapanı asla yarı yolda bırakmadığını ve bırakmayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet ve siyasetçiler olarak elini taşın altına koyan, bu milletin yanında saf tutan herkesi desteklemeye devam edeceklerini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada özellikle ekranlar aracılığıyla duyurmam gereken bir konu daha var. O da şu. Hep söylüyorum, yine söyleyeceğim. Anlaşamadığımız kişiler olabilir, kurumlar olabilir vs... O da şu. Çünkü şu anda yatırımcıların oluşturduğu bir mecliste bir aradayız. Bir defa faiz meselesini çözmemiz gerekiyor. Yalnızlığımı biliyorum ama mücadelemi sürdüreceğim, kararlıyım. Çünkü faizi önemli bir sömürü aracı olarak görüyorum. Faizi emperyalist mantığın en önemli sömürü araçlarından biri olarak görüyorum ve faizi yatırımcıyı köşeye sıkıştırma aracı olarak görüyorum. Şu anda Türkiye'de en yüksek parayı kazanan reel yatırımcı değildir. En yüksek parayı kazanan finans sektöründe olanlardır. Kendi öz sermayeleriyle değil. Bütün mevduat sahiplerinin bankaya yatırdıkları parayla ne yapıyor? Vurgunu vuruyor ve konuştukları zaman bunlar öyle ufak tefek parayla konuşmuyorlar. 'Bu yıl şu banka şu kadar kazandı, şu banka şu kadar kazandı' derken reel yatırımcıya bakıyorsun, o kılı kırk yarıyor ve bir de hele işler terso gitti mi? Ondan sonra çağırıyor diyor ki, 'Böyle böyle, geri dön bakalım.' 'Nasıl geri döneceğiz, bak durum kritik.' 'Döndün döndün, dönmediğin taktirde el koymak durumundayım' diyor. Şimdi yatırımcı ne yapacak burada? Zaten imza atarken nereye imza attığını bilmiyor yatırımcı. Çünkü önündeki sözleşmede, metnin içinde cümleler öyle yazılmış ki karıncanın önüne koysan o bile okuyamaz. O kadar ince, bir garip metin. Yüzde kaçla aldığının bile farkında değil. İyice sıkışmış ya 'hemen şu parayı alayım, işi bitireyim' diyor. Maalesef bu metinlere bu imzalar atılmak suretiyle ki; şu anda yüzde 14-15 buralara kadar çıkıyor. Öyle mi Adnan Bey. Çıkıyor değil mi? 17-18 buralara kadar çıkıyor. Yüzde 17-18'le bu yatırımcının para kazanması mümkün mü? Böyle bir para yok ki. Böyle bir parayı nereden kazanacak ama o yüzde 17-18 ile bunu sağdan, soldan çarpacak, bilmem ne yapacak, ödeyecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, finans sektöründekilerin rahat olduğunu kaydederek, "Onlar garantide ama reel yatırımcı maalesef zor durumda. Ben de diyorum ki kardeşim düşürün. Şu anda dünyada Amerika yüzde 0,50 faizle veriyor. Japonya'ya geliyorsun eksi. Faiz oranı bu. Avrupa'ya geliyorsun 1- 1,5 buralarda. Bilemedin 2. Peki bize ne oluyor?" değerlendirmesinde bulundu.

Onların hem bununla hem para kazandığını hem de yatırımcısının önünü açtığını vurgulayan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz de yatırımcının önünü açacağız ki bu yatırımcı yatırım yapsın. Yatırımdan sonra istihdam sağlayalım, istihdamdan sonra üretimi gerçekleştirelim. Ardından da rekabet imkanını verelim ve ondan sonra da parayı gerçekten kazanma fırsatını yakalayalım. Derdimiz bu. Bunun için er veya geç adımlarımızı atıyoruz, atacağız ve bu işi de inşallah gerçekleştireceğiz. Bu düşüncelerle bir kez daha açılışını yaptığımız bu alışveriş merkezinin hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenleri tekrar kutluyorum. Burada mağaza açacak, iş kuracak firmalarımıza bereketli, helal kazançlar temenni ediyorum."

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdele keserek, Biz Cevahir Haliç Alışveriş Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye Haliç Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title