Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yağlı Boya Tablosunu Hediye Etmek İstiyor

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 35 yaşındaki sınıf öğretmeni Özlem Ellialtı, uzun çalışma sonucu yaptığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yağlı boya tablosunu kendisine hediye etmenin hayalini kuruyor.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 35 yaşındaki sınıf öğretmeni Özlem Ellialtı, uzun çalışma sonucu yaptığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yağlı boya tablosunu kendisine hediye etmenin hayalini kuruyor.

Ellialtı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana resme özel ilgi duyduğunu anlatarak, bu yöndeki yeteneğini geliştirmek için çok çalıştığını söyledi.

Üniversitede sınıf öğretmenliği bölümünü okurken yan dal olarak da resim öğretmenliği eğitimi aldığını aktaran Ellialtı, son 2 yıldır evinde resim yaptığını ifade etti.

Ellialtı, yaptığı yağlı boya resimlerle geçen yıl aralıkta ilk kişisel sergisini açtığını belirterek, çalışmalarını aynı zamanda sosyal medyadan da paylaştığını kaydetti.

Paylaşımlara ve sergisine olumlu tepkiler aldığını vurgulayan Ellialtı, "Yaklaşık 2 yıllık zamanda 40'a yakın tablom oldu. Tablo diyorum ama aslında onların her biri benim çocuğum gibi. Çünkü her biri için ayrı bir çaba, ayrı bir özen sarf ettim" dedi.

Ellialtı, Atatürk ile başladığı cumhurbaşkanlarının resimlerine Erdoğan ile devam ettiğini, tüm cumhurbaşkanlarının portresini yapmak istediğini anlatarak, "Cumhurbaşkanları serisi yapmayı düşünüyordum. İlk olarak Mustafa Kemal Atatürk'ü yaptım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini de yaptım. İlerleyen dönemlerde de diğer cumhurbaşkanlarının resmini yapmayı düşünüyorum. İlk ve son halkayı tamamladım. İnşallah diğerlerini de bitiririm" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, yaptığı tablosunu hediye etmek istediğini aktaran Ellialtı, şöyle söyledi:

"İnşallah bunu verebilmek nasip olur. Sosyal medyadan tabloyu görenler bunu almak istedi. 'Canlı gibi olmuş, bu tabloya ne kadar para isterseniz isteyin almak istiyoruz' diyen çok kişi oldu ancak ben bu tabloyu satmak için yapmadığımı, Sayın Cumhurbaşkanımıza bizzat taktim etmek istediğimi belirttim. Şu an resmime ufak detaylar ekleyeceğim. Resmim kuruma aşamasında. Resim için özel çerçeve ölçülerini de verdim ve şu an çerçeve hazırlanıyor. Artık Adana'ya geldiğinde mi takdim edebilirim yoksa Ankara'ya mı gidip takdim edebilirim, bilemiyorum. O günü iple çekiyorum. Daha sonra Cumhurbaşkanları serisi için yeniden Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın resmini yapacağım."

Ellialtı ayrıca, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile babası Haydar Aliyev'in portrelerini de aynı tabloya yaptığını belirterek, açacağı "Cumhurbaşkanları" sergisinde bu tablonun da yer alacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Ceyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title