Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kazan'da Coşkulu Karşılama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezinin açılışını Kazan’da yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezinin açılışını Kazan'da yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) bünyesinde Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kurulan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezini açmak üzere Kazan'a geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan yolda sevgi seliyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TUSAŞ'a geleceğini haber alan binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla ve karanfillerle TUSAŞ'ın önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. Karşılamada eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, Kazan Kaymakamı Murat Duru, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de hazır bulundu.

Toplanan kalabalığı gören Cumhurbaşkanı Erdoğan programında olmamasına rağmen, makam aracından inerek kalabalığı selamladı. Erdoğan'a burada Ankara'ya ait yöresel kıyafetli genç kızlar tarafından ayran ikram edildi. Bakraçla kendisine sunulan ayran ikramını geri çevirmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan toplanan kalabalığa kısa bir selamlama konuşması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sevgili kazanlı kardeşlerim bu sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kehribar tespih ve el yapımı sürmene çakısı hediye etti.

81 YIL SONRA AYNI SEREMONİ

Türkiye'nin İlk Köylü Kadın Milletvekili Satı Kadın'ın Atatürk'ün Kazan'dan geçerken Kalabalığı görünce aracını durdurmuş ve Satı Kadın tarafından ayran ikram edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da 81 yıl aradan sonra aynı seremoni ile karşıladılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra TAI-TUSAŞ Tesislerine geçerek test merkezinin açılış törenine katıldı. Yol kenarında toplanan kalabalık fazla olunca Erdoğan'ın konvoyu ilerlemekte güçlük çekti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Göktürk Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title