Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş'tan TMMOB'a Ziyaret

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş "Türkiye toplumu, 7'den 70'e herkes şunun idrakinde olmalı ki sadece bir kişiyi, bir bireyi seçmiyoruz." dedi.

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı ve Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Türkiye toplumu, 7'den 70'e herkes şunun idrakinde olmalı ki sadece bir kişiyi, bir bireyi seçmiyoruz. Nasıl bir Türkiye istiyorsak, gelecekte nasıl bir Türkiye hayal ediyorsak onun temellerini atan bir seçim gerçekleştiriyoruz" dedi.

Demirtaş, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı'yı ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama Demirtaş, cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçileceğini belirterek, halkın özgür ve gerçek iradesinin cumhurbaşkanlığı makamına taşınma ihtimalinin doğduğu ilk seçimlerin yaşanacağını söyledi.

Savundukları ilkeler çerçevesinde kampanyayı başlattıklarını ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti:

"Resmileşen adaylık başvuruları itibarıyla Türkiye'de iki temel çizgi yarışacak. Bu çizgilerden biri eski statükoyu, eski devlet anlayışını temsil eden çizgi olacak. Biri de yeni oluşan statükoyu, devleti kendi çıkarlarına ve beklentilerine göre dizayn eden statükoyu temsil ediyor olacak. Bir de bizim temsil ettiğimiz özgürlükçü, demokrat, eşitlikten yana, temel insan hakları evrensel kriterlerini esas alan bir çizgi olacak. Bu iki temel çizgi arasında bir yarış olacak. Biz, bu yönüyle bütün toplumsal kesimlerin, kimliğiyle, inancıyla, mezhebiyle, mesleğiyle, cinsiyetiyle, doğduyu yere, konuştuğu dile bakmaksızın bütün toplumsal kesimleri kucaklayacak ilkesel duruşun sahibi olacağız."

TMMOB'un 450 bin üyesi ile Türkiye'nin her yerinde örgütlü olduğuna işaret eden Demirtaş, "Hem büyük bir meslek örgütü hem büyük bir demokrasi gücü" dedi. TMMOB'un ilkesel duruşunu sahipleneceklerini anlatan Demirtaş, şunları söyledi:

"Zorlu bir dönemde, zorlu bir siyasi atmosferde, Türkiye'nin içeride ve dışarıda çok tarihi kritik sorunlarla ve sınavlarla karşı karşıya olduğu bir dönemde bu seçim gerçekleşecek. O nedenle Türkiye toplumu, 7'den 70'e herkes şunun idrakinde olmalı ki sadece bir kişiyi, bir bireyi seçmiyoruz. Nasıl bir Türkiye istiyorsak, gelecekte nasıl bir Türkiye hayal ediyorsak onun temellerini atan bir seçim gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız, daha özür mü olacak, kimliği, dili, inancıyla, Alevisi, Sünnisi, başı açığı, kapalısıyla, yaşam tarzına müdahale edilmeyen, emekçilerin, yoksulların, işçilerin yok sayılmadığı, sömürülmediği, otoriter bir yönetim altında bütün farklı kimliklerin korkarak kaygı duyarak yaşamadığı, özgürlüklerle, kurumsallaşmış demokrasi ile barışık bir devlet mi, yoksa giderek korkunun, kaygının derinleştiği, otorotizmin giderek güçlendiği, çocuklarımız ve torunlarımız için kaygılanmaya başladığımız bir ülke mi? Bu ikisi arasında bir tercihte bulunulacak. Biz, aydınlık bir geleceği, ülkeyi temsil ettiğimizi, bu ilkeler etrafında da bir seçim kampanyası yürüteceğimizi ifade ediyoruz."

Soğancı da Demirtaş'a başarılar dileyerek cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye'nin en önemli gündem maddesi olduğunu söyledi.

-"Kampanyayı logomuz üzerine oturtmayacağız"

Demirtaş, cumhurbaşkanı seçim kampanyası çerçevesinde hazırlanan logoya ilişkin bir soruyu yanıtlarken şunları kaydetti:

"Bugün akşama kadar arkadaşlarımız tasarımı tamamlayabilirler. Sadece logo üzerinden bir tanıtım kampanyası yürütmeyeceğiz. Bizim için önemli olan isimden, logodan öte gerçekten ilkelerdir, ilkesel yaklaşımdır. Bir kişi kültü, bir lider kültü yaratarak 'o kişi varsa Türkiye vardır, o kişi yoksa Türkiye yoktur, felakete sürüklenir' gibi bencilce, egoizme bulaşmış bir ruh hali ile bu kampanyayı yürütmeyeceğiz. Bu anlayışa karşı biz aday olduk. Bir kampanya tanıtım logosu olacak ama kampanyayı logomuz üzerine oturtmayacağız, o da kampanyanın bir parçası olarak tanıtılacak."

Demirtaş, Irak'ta bir süre önce IŞİD tarafından alıkonulan 32 Türk şoförünün bugün bırakılmasına ilişkin bir soru üzerine "Umut ediyorum sağ salim evlerine kavuşurlar. Geçmiş olsun diliyorum. Önemli bir mevzuydu. Bugün bu program yoğunluğu içinde takip edemedim. Serbest kaldıkları bilgisine sahibim. Detaylarla ilgili bilgim yok" diye konuştu - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Selahattin Demirtaş Mehmet Soğancı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title