Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan, Sakarya'da

Erdoğan, kent meydanında halka hitap etti: (4) "(Hopa'daki İHH ekibine saldırı) Bakalım dini duyguları istismar eden CHP, bu alçakça saldırıya ne diyecek?

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hopa'da İHH ekibi ve iftar tırına yönelik saldırıya ilişkin, "Bakalım dini duyguları istismar eden CHP, bu alçakça saldırıya ne diyecek? Acaba CHP bu vandallığı öven milletvekillerine ne yapacak, ne diyecek? Bakalım MHP yönetimi bunu nasıl izah edecek? Biz Türkiye'yi vandallara bırakmadık ve bırakmayacağız" dedi.

Kent meydanında halka hitap eden Erdoğan, bazılarının sadece karanlığı, bataklığı sevdiğini ve sadece bataklıkta yaşayabildiğini, karşılarında olan statüko cephesinin eski Türkiye'yi savunarak ait oldukları yere dönmek istediklerini, bu ittifak yapan cephenin hiçbir ilkede birbirine benzemediğini söyledi.

Bunların tek ortak yanının "statükodan yana olma" olduğunu dile getiren Erdoğan, hepsinin eski Türkiye'den yana olduğunu, Allah'ın izniyle, alandakilerin desteği ve kararıyla eski Türkiye'nin kapılarının kapandığını ve bir daha açılmayacağını ifade etti.

Erdoğan, seçimlere 24 gün kaldığını hatırlatarak, "Abiler, ablalar kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Bunları anlatacağız. Bu şer cephesi her alanda gerilimi tırmandırmak, Türkiye'yi kutuplaştırmak istiyor. Bugüne kadar gerilimi bunlar beslediler. Kutuplaşmayı artırdılar. Milleti korkutarak ve sindirerek ayakta kaldılar. Şu anda da aynı politikayla ayak kalmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Söz konusu şer cephesinin söylemlerinin, hal ve hareketlerinin hep kutuplaşma üzerine olduğunu aktaran Erdoğan, "Ama ben şunu söylüyorum; Ey Kılıçdaroğlu, Bahçeli, diğeri. Sizin dilinizle size hitap etmeyeceğim. Çünkü benim aldığım edep dersi size, sizin dilinizle hitap etmeye müsaade etmiyor. Nasıl hakaretler savurduklarını dinliyor, görüyorsunuz değil mi? Nasıl kolayca yalan söylediklerini, iftira attıklarını görüyorsunuz değil mi? Bununla kalmıyor, sokakta, caddede gerilimi tırmandırmanın mücadelesini veriyorlar" ifadelerini kullandı.

"Çık, İsrail'in aleyhine konuşsana"

Erdoğan, Dün Hopa'da İHH'nın yetimlere iftar vermek için yaptığı hazırlığa alçakça, adice saldırıldığını kaydederek, CHP'nin bazı milletvekillerinin de bu insanlık dışı saldırıyı alçakça övdüğünü söyledi.

"CHP'nin cumhurbaşkanı adayı sağda solda din pazarlıyor ama CHP ve yandaşları iftar sofralarına saldırıyor. Pensilvanya medyası da dostu CHP ile birlikte bu saldırıya övgüler diziyor. Hadi şimdi söylüyorum. Bu üçlünün adayı, İsrail'in aleyhinde konuşsana. Çık, şöyle yiğitçe konuş bakalım" diyen Erdoğan, Hopa'da 30 Mart'taki yerel seçimleri AK Parti adayının kazandığını hatırlattı.

Erdoğan, saldırganların bunu hazmedemediğini, daha önce kendisine de saldırdıklarını, bulunduğu otobüsün camını çerçevesini indirdiklerini, yanındaki emniyet görevlilerinden birinin haftalarca yoğun bakımda kaldığını kaydederek, bunların her zaman böyle şiddetle netice almaya çalıştığını söyledi.

"CHP, MHP, BDP, yeni adıyla HDP aynı zihniyettir" diyen Erdoğan, hırslarını çıkarmaya çalıştıkları yardım kuruluşunun Gazzeli bebeklere "Mavi Marmara" ile ilaç, mama, gıda götürdüğünü, bunun için ölümü göze aldığını, Somali, Filistin, Irak, Suriye, Afganistan, Açe, Myanmar'da bütün tehlikeleri göze alarak insanlara el uzattığını, dünyanın her yerinde mazlumların bu yardım kuruluşunu görünce yüreklerinin ferahladığını anlattı.

"Biz Türkiye'yi vandallara bırakmadık ve bırakmayacağız"

Erdoğan, ancak Hopa'daki vandalların bu yardım örgütüne alçakça saldırdığını dile getirerek, "Bakalım dini duyguları istismar eden CHP, bu alçakça saldırıya ne diyecek? Acaba CHP bu vandallığı öven milletvekillerine ne yapacak, ne diyecek? Bakalım MHP yönetimi bunu nasıl izah edecek? Biz Türkiye'yi vandallara bırakmadık ve bırakmayacağız" dedi.

Hopa'da bu şer cephesinin maskesinin düştüğünü, gerçek niyetinin ortaya çıktığını, bunun altından kalkamayacağını bildiren Erdoğan, milletin bu saldırıya sandıkta gereken cevabı vereceğini vurguladı.

Erdoğan, "Sizlerin desteği, hayır duasıyla 12 yıldır her alanda güçlü bir Türkiye inşa ettik. 12 yılımızı her an, her saniye size hizmette değerlendirdik. Şimdi 10 Ağustos'ta bu hizmet kulvarını bir üst basamağa çıkarıyoruz" diyerek, millet takdir ederse cumhurbaşkanı olarak da halka, ülkeye, bayrağa hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

Birlikte çok güzel işler başardıklarını ve gelecek dönemde de güzel şeyler başaracaklarını ifade eden Erdoğan, nisanda  işsizliğin yüzde 9'a gerilediğini ve son 10 ayın en düşük rakamını gördüğünü, bütün dünyada işsizlik artarken hem ekonomiyi istikrarla büyüttüklerini hem de işsizliği rekor seviyelere düşürdüklerini aktardı.

- Sakarya

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Sakarya Türkiye Hopa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title