Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Samsun Mitingi

Erdoğan: (2) "Kusura bakmasınlar cumhurbaşkanlığı makamı yapılan ve yapılacak olan havalimanlarını da takip eder, yolları da takip eder, milletin birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü de takip eder. Yani cumhurun başı olacaksın.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kusura bakmasınlar cumhurbaşkanlığı makamı yapılan ve yapılacak olan havalimanlarını da takip eder, yolları da takip eder, milletin birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü de takip eder. Yani cumhurun başı olacaksın... Yan gelip yatacaksın, böyle şey olur mu?" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası dolayısıyla Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, Türkiye'de halkın vekillerini seçtiğini, vatandaşın tercihi doğrultusunda hükümetleri belirlendiğini anımsatarak, cumhurbaşkanı belirlemenin de vatandaşın hakkı olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Devletin en tepesindeki makama kimin geleceğini belirlemek, elinde silah olanların değil, elinde güç olanların değil, seçkinlerin değil, para babalarının değil bizzat milletin uhdesindedir" ifadesini kullandı.

Bugüne kadar halkın cumhurbaşkanı seçmesine izin vermediklerini, çünkü kendilerinden önceki iktidarların millete güvenmediğini, milletin tercihlerine itibar etmediklerini, milletin seçtiği hükümetin üzerine devletin temsil eden bir güç olarak cumhurbaşkanını koyduklarını anlatan Erdoğan, vatandaşın seçtiği hükümetlerin karşısına devleti temsil eden cumhurbaşkanının bir güç olarak yer aldığını kaydetti.

Son yapılan referandumda CHP ve MHP'nin "hayır" dediğini, AK Parti'nin ise "evet" diyerek, halkın cumhurbaşkanını seçmesine ve Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını getirdikleri anlatarak, şöyle devam etti:

"Şu anda Anayasa Mahkemesine gitmek suretiyle oradan bazı imkanlar yakalayanlar veya lehlerinde hak ihlali vardır diye bırakılanlar şunu bilmeleri lazım; eğer AK Parti o referandumu yapmamış olsaydı, yüzde 58 ile bireysel başvurunun önü açılmamış olsaydı bunlar bugün dışarı çıkamamış olacaktı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinden çıkan kararların bu ülkede neleri işaret ettiğini biliyorsunuz ama biz bunu da yüzde 58'lik o referandumdan aldığımız oyla düzelttik. İşte biz bu ayrımları ortadan kaldırdık.

Artık devlet ile millet kuçaklaşıyor ama biz milletin tarafı olduk. CHP, MHP, HDP bunlar devletin tarafı oldular, aramızdaki fark bu. Şimdi diyorlar ki 'taraf olacak mıyız?' Evet, biz tarafız. Bitaraf olan bertaraf olur, fakat biz milletin tarafındayız, devletin değil. Onun için ne diyoruz? İnsanı yücelt ki devlet yücelsin, milleti yücelt ki devlet yücelsin. Şimdi devlet ile millet birbirini tehdit etme üzerine değil, birbirini yaşatma üzerine bir araya geliyor, muhabbetle kucaklaşıyor. Halkın seçtiği hükümetle, halkın seçtiği cumhurbaşkanı inşallah uyum içinde, koordinasyon içinde, işbirliği içinde Türkiye'yi idare edecek, inşallah Türkiye'yi uçuracaklar."

Erdoğan, gece Samsun'a dolu yağdığı bilgisinin kendisine verildiğini belirterek, "Şimdi de rahmet inşallah. İnşallah ülkemiz rahmet deryasına gark olur. Çok kuraklık çektik, şimdi şu rahmet dalgaları gelir ve inşallah barajlarımız da dolar" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile son 7 yılda hükümetin başka bir performans sergilediğini, bu performansın daha önce yakalanmış olması halinde Türkiye'nin bugün çok daha farklı bir yerde olabileceğini ifade eden Erdoğan, bundan sonraki sürecin milletin bizzat seçtiği cumhurbaşkanıyla çok daha farklı bir konuma ulaşacağını söyledi.

Erdoğan, CHP'nin her zaman milli iradenin, sandığın, demokrasinin karşısında olduğunu, hiçbir meselede halkın tercihlerini, taleplerini önemsemediğini, halkın seçtiği iktidarlar karşısında CHP'nin her zaman devletin safında, statükonun yanında yer aldığını vurgulayarak, "Halkın oylarıyla gelen hükümetleri deviren darbeciler her zaman CHP'den destek aldılar, CHP tarafından korundular, kollandılar. CHP, 2007 yılında bizim cumhurbaşkanı seçmemize engel olmuştu. Arkasına emekli yargıçlarını aldı, arkasına yüksek mahkemeleri aldı, dönemin yüksek makamlarını aldı ve bizim Meclis'te cumhurbaşkanı seçmemizi engellemek istedi" değerlendirmesinde bulundu.

-"CHP, MHP cumhura reis seçmenin değil, statükoya bekçi seçmenin derdindeler"

CHP'nin cumhurbaşkanını halkın seçmesini olanak sağlayan halk oylamasına da "hayır" dediğini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi hangi yüzle bunlar halkın karşısına gelecekler. Halka hangi yüzle bizim adayımız şudur, oyunuzu ona verin diyecekler. Siz, halkı reddettiniz, halktan nasıl olacak da oy isteyeceksin? Çünkü bunlar hep halkın efendisi olduklarını iddia ettiler. Biz ise halkın hizmetkarı olduğumuzu ortaya koyduk, ispatladık. 1938'den bu yana başlatmış oldukları millet düşmanlığını bugünlere kadar taşıdılar. Şu anda da ne diyorlar, 'cumhurbaşkanı siyasetin dışından olsun'. Yanına MHP'yi de aldı, bazı zavallı figürleri de aldı, adeta milletle, milli iradeyle alay ediyorlar. CHP, MHP cumhura reis seçmenin değil, statükoya bekçi seçmenin derdindeler, bunu artık başaramayacaklar, bu millet artık her seviyede, her kademede belirleyicidir. Bu ülkeye istikameti sizler çiziyorsunuz, sandığa gidiyor sadece vekilleri, hükümeti değil, artık cumhurbaşkanını belirliyorsunuz."

Erdoğan, Allah'ın izni ve halkın takdiriyle cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, millete ve Türkiye'ye hizmet etmeye o makamda sürdüreceğini ifade ederek, "Şundan emin olmanızı istiyorum; Samsun 12 yıl boyunca nasıl hizmet gördüyse bundan sonra da hem şahsımın hem başbakanın gayretleriyle aynı şekilde hizmet görecek" dedi.

Birilerinin "cumhurbaşkanlığı makamı yol yapma makamı değil, köprü yapma makamı değil, havalimanı yapma makamı değil" diyebileceğini belirten Erdoğan, "Kusura bakmasınlar cumhurbaşkanlığı makamı yapılan ve yapılacak olan havalimanlarını da takip eder, yolları da takip eder, milletin birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü de takip eder. Yani cumhurun başı olacaksın... Yan gelip yatacaksın, böyle şey olur mu? Bunu yapacağız, biz bunu bu dönemde Sayın Gül ile nasıl yaptıysak bundan sonra da yapacağız. Unutmayın; durmak yok, yola devam. Yolculuğumuz devam ediyor" diye konuştu.

Erdoğan, başbakanlığı döneminde nasıl reformlar yaptıysa, Türkiye'yi nasıl yüksek seviyelere ulaştırdıysa cumhurbaşkanlığı döneminde de Türkiye'yi daha yüksek hedeflere doğru ve kararlı yürüyüşle devam edeceğini kaydetti.

2023 hedeflerini halkın seçtiği cumhurbaşkanıyla daha da güçlü şekilde gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, ekonominin daha da büyütüleceğini, dış politikada çok daha aktif olacaklarını, kardeşliğin daha da yüceltileceğini, birlik, istikrar ve güven içinde bugüne kadar olduğu gibi Türkiye'yi daha da büyüteceklerini anlattı.

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için ilk mitingi Samsun'da yapmalarının tesadüf olmadığını, ilk miting için Samsun'un bilinçli olarak seçildiğini ifade eden Erdoğan, "Samsun, ilk çok partili seçim denemesinde, 1930'da CHP karşısındaki adaya yüzde 80'in üzerinde oy vermiştir, bunu biliyor musunuz? Hem de bağımsız. Samsun, Ali Fuat Başgil gibi bir yürekli insanı yetiştirmişti. Samsun, her zaman demokrasinin yanında, özgürlüklerin, milli iradenin yanında oldu. 10 Ağustos'ta da Samsun inşallah kutlu başlangıcın hakkını verecek, Ali Fuat Başgil'e yapılanların hesabını sandıkta çok güçlü şekilde soracaktır" diye konuştu.

Erdoğan, vatandaşlardan 10 Ağustos'ta mutlaka sandığa gitmelerini rica ederek, tatilde olanları da bulundukları yerlerde oy kullanabiliyorlarsa kullanmalarını istedi. Gençleri, kadınları ve erkekleri ayrı ayrı sandığa giderek, oylarını kullanmaları konusunda uyaran Erdoğan, "Türkiye'de 10 Ağustos'ta tarih yeniden yazılacak, bu yeni tarihi sizler yazacaksınız, sizler mührünüzü vuracak yeni Türkiye'yi daha güçlü bir zeminde inşa edeceksiniz" ifadesini kullandı.

- Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Kusura Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title