Haberler

Başbakan Erdoğan'ın İzmir Mitingi

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, "Tek hedef inşallah 2023 diyoruz ve milli iradeden taviz vermeksizin koşacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tek hedef inşallah 2023 diyoruz ve milli iradeden taviz vermeksizin koşacağız. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi kimse inşallah bölemeyecek. Ben İzmir'de bugün bu heyecanı görüyorum, bu aşkı görüyorum. Bu heyecanınız bize heyecan verecek. İnşallah çok güçlü, kendinden çok daha emin bir Türkiye'nin tarihini birlikte yazacağız" dedi.

Erdoğan, Gündoğdu Meydanındaki mitingde yaptığı konuşmada, 12 yıl boyunca ülkenin her köşesine hizmet götürdüklerini tek gayelerinin hizmet etmek ve ülkeyi adaletle büyütmek olduğunu bildirdi.

İzmir'e 12 yılda 25 milyar liralık yatırım yaptıklarını, İzmir için ürettikleri projelerin tek tek hayata geçtiğini belirten Erdoğan, EGERAY'ı kendilerinin devreye aldığını ve şimdi genişleteceklerini söyledi.

İzmir-Ankara arasını 3,5 saate düşürecek yüksek hızlı treninin yapımına başlandığını anlatan Erdoğan, 12 yılda şehre tam 238 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını ifade etti.

İstanbul-İzmir otoyolu tamamlandığında ulaşımın 9 saatten 3,5 saate düşeceğini belirten Erdoğan, İzmir-Bursa arasının da 2,5 saate, İzmir-Manisa arasının 15 dakikaya düşeceğini bildirdi.

Vatandaşların bir çoğunun bayram tatilinden döndüğünü ve ulaşımın ne kadar kıymetli bir yatırım olduğunu bir kez daha gördüğünü ifade eden Erdoğan, yol ve suyun medeniyet olduğunu her zaman söylediklerini kaydetti.

Erdoğan, "İnşallah yapılacak yeni ulaşım yatırımlarıyla İzmir ve ekonomisi bugünküne oranla çok daha gelişecek, çok daha büyüyecek" dedi.

"Biz eserlerle konuşuyoruz. Ey Ekmel, sen neyle konuşuyorsun?"

Diğer alanlardaki yatırımları da anlatan Erdoğan, "İzmir'e Adnan Menderes Havalimanı yetmiyordu, baştan aşağı yeniledik. Yıllık 20 milyon yolcu kapasitesine kavuşturduk. Gerek dış hatlar, gerek iç hatlar, nasıl şimdi? Bizden önce nasıldı? İzmir'e yakışıyor muydu? Eşşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserlerle konuşuyoruz. Ey Ekmel, sen neyle konuşuyorsun bunu anlat. Diğerini söylememe gerek yok zaten" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde hiçbir eserin yarım kalmayacağını vurguladı.

Türkiye'nin son 12 yılda geldiği noktayı vurgulayan Erdoğan, milli gelirin 230 milyar dolardan 820 milyar dolara yükseldiğini, IMF'ye olan borcun sıfırlandığını anlattı.

"Bunlar 'milliyetçiyiz' diyor ya. Bunlar kafatası milliyetçisi. Bu milleti sevmek değil bunların derdi. 3,5 yıl iktidarda kalabildiler kaçıp gittiler. Gölcük depreminin altında kaldılar, Düzce depreminin altında kaldılar. Yürütemediler" diyen Erdoğan, AK Parti hükümetleri zamanında deprem yaşanan illerin ihya edildiğini, yeni şehirler kurulduğunu kaydetti.

Döviz rezervinin 27,5 milyar dolardan 135 milyar dolara çıktığını, devletin borçlanma faizinin yüzde 63'ten yüzde 8'e düştüğünü belirten Erdoğan, bunu da fazla bulduğunu, düşmesi gerektiğini söyledi.

Enlasyonun yüzde 30'lardan tek haneli rakamlara düştüğünü, ihracatın 36 milyar dolardan 152 milyara yükseldiğini aktaran Erdoğan, "Allah ömür verdikçe, siz yetki verdikçe aynı şekilde milletimin hizmetinde olmaya devam edeceğim. Bu rakamlar daha da büyüyecek. İnşallah koşan, koşturan bir Tayyip Erdoğan göreceksiniz" dedi.

AK Parti'ye gönül verenlerden kapı kapı dolaşmalarını, tatilde olanları oy kullanmaya davet etmelerini isteyen Erdoğan, "Tek hedef inşallah 2023 diyoruz ve milli iradeden taviz vermeksizin koşacağız. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi kimse inşallah bölemeyecek. Ben İzmir'de bugün bu heyecanı görüyorum, bu aşkı görüyorum. Bu heyecanınız bize heyecan verecek. İnşallah çok güçlü, kendinden çok daha emin bir Türkiye'nin tarihini birlikte yazacağız" diye konuştu.

Oy kullananların, gelecekte çocuklarına, torunlarına "halkın seçtiği cumhurbaşkanı için ben oy kullandım evladım" diyeceklerini belirten Erdoğan, "İlk defa halk cumhurbaşkanını seçiyor. Onun için yeni Türkiye farklı inşa edilecek hiç endişeniz olmasın" ifadesini kullandı.

Seçimin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, vatandaşlardan dualarında, Gazze'yi, Suriye'yi, Mısır'ı, Libya'yı, Irak'ı unutmamasını istedi.

Erdoğan, "Allah bizi utandırmasın, mahcup etmesin. Bize Allah yeter, bize millet yeter, bize Türkiye yeter" dedi.

Sanatçı Murat Göğebakan'ı ebediyete uğurladıklarını belirten Erdoğan, "Allah rahmet etsin.Fakat birer Fatiha sizler de İzmir'den gönderirseniz çok mutlu olurum. Son İstanbul iftarında hastaneden çıktı,iftara geldi ve iftardan tekrar hastaneye gitti. Hep 'ağabey' dedi biz de ona 'kardeş' dedik. O da besteleriyle yanımızda oldu. Rabbim cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın" diye konuştu.

Erdoğan, daha sonra, seçim sloganı "Milli irade, milli güç, hedef 2023" sloganı ile "beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini vatandaşlara tekrarlattı.

Notlar

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la mitingin gerçekleştirileceği Gündoğdu Meydanı'na gelişinde platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

Miting alanında "Sen Nereye Biz Oraya", "Kardeşlik Diyarı Şehrimiz Seninle Biriz Beraberiz", "İzmir'dir Ege'nin İncisi, Sensin Gönlümüzün Birincisi", "Sen Nereye Biz Oraya", "Yolun Yolumuzdur Her Zaman Bu Hareketin Lideri Var, Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde pankartlar dikkati çekerken, merhum sanatçı Murat Göğebakan'ın fotoğrafının yer aldığı bir pankartta da "Unutmayacağız" ifadesi yer aldı.

Bazı vatandaşların da teknelerinde taşıdıkları pankartlarla Gündoğdu Meydanının sahil kısmından Erdoğan'a destek verdiği görüldü.

Balkan ülkelerinden, Erdoğan'a destek vermek için gelen ve aralarında siyasetçi, akademisyen ve kanaat önderlerinin bulunduğu heyet de mitinge katıldı.

Mitinge Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım ile İzmir ve çevre illerden milletvekilleri katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Murteza BUNUDABAŞARIR:

mitingde kaç kişi vardı ...ehişte....o kadar..''hadi başka kapıya !'' pankartımızı da kanalların göstermemiş olmasına çok kızdık arkadaş...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title