Haberler

Çukurcu Kaymakamı Koç, Kuzey Irak Heyetini Kabul Etti

Çukurcu Kaymakamı Koç, Kuzey Irak heyetini kabul etti Çukurca Kaymakamı Ünal Koç, Kuzey Irak'tan ilçeye gelen Duhok'a bağlı Kanimasi Nahiyesi Müdürü Sami Uşan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Çukurcu Kaymakamı Koç, Kuzey Irak heyetini kabul etti Çukurca Kaymakamı Ünal Koç, Kuzey Irak'tan ilçeye gelen Duhok'a bağlı Kanimasi Nahiyesi Müdürü Sami Uşan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.İki ülke içinde önemli olan Üzümlü köyünde açılması planlanan Üzümlü Sınır Kapısı ve ikili ilişkilerin görüşüldüğü toplantının ardından İlçe Emniyet Müdürü Vahap Karaca'yı ziyaret eden heyet, daha sonra karayoluyla Irak'a döndü.Ziyaretle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada Kürt ve Türk kardeşliğine vurgu yapan Uşan, ziyaret amaçlarının iki ülke arasındaki ticaretin güçlenmesine katlı sağlamak olduğunu bildirdiİlçeye Kaymakam Ünal'ın daveti üzerine, ilişkilerin ilerletilmesi için geldiklerini belirten Uşan, "Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü köyünde açılması beklenen sınır kapısıyla ilgili karşılıklı görüş alış verişinde bulunduk. Kapının açılmasıyla ilişkilerde olduğu gibi ticarette de bağlarımızın güçlenmesini istiyoruz" dedi. ...

Kaynak: AA / Güncel

Ünal Koç Çukurca Duhok Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title