Haberler

"Çözüme Doğru Barışı Kim İster Kim İstemez" Paneli

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Başkan Vekili gazeteci yazar Sibel Eraslan, "Çözümsüzlüğü çözüm görenlerin anlamadığı bir gerçek var.'Bu çözümsüzlük devam etsin' diyerek ayak sürümek artık miadını doldurdu" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Başkan Vekili gazeteci yazar Sibel Eraslan, "Çözümsüzlüğü çözüm görenlerin anlamadığı bir gerçek var. 'Bu çözümsüzlük devam etsin' diyerek ayak sürümek artık miadını doldurdu" dedi.

Eraslan, Şanlıurfa'da Star Medya Grubu tarafından belediye konferans salonunda düzenlenen "Çözüme Doğru Barışı Kim İster Kim İstemez" panelinde, çözüm sürecinde "kardeşlik hukukunu yeniden yapabilir miyiz-" sorusuyla insanların bir araya geldiğini, Türkiye'de yaşayan herkesin Akil İnsanlar Heyeti'nin içerisinde olduğunu söyledi.

Kangren olmuş bir sorunun çözülmesini istediklerini, can kaybına daha fazla tahammül edilemeyeceğini vurgulayan Eraslan, "Çözümsüzlüğü çözüm görenlerin anlamadığı bir gerçek var. 'Bu çözümsüzlük devam etsin' diyerek ayak sürümek artık miadını doldurdu. Çözümsüzlükle hiçbir yere gidilmiyor ve kilitleniyor. Halbuki Türkiye'nin çok büyük atılım yapma kapasitesi, gençlerimizin çok daha müreffeh yarınlarda yaşama imkanı var. Öyleyse biz bunu sağlamak için çözümsüzlüğü kırmak zorundayız" diye konuştu.

Çözüme karşı olanların herhangi bir önerisi bulunmadığını ifade eden Eraslan, "Peki ne yapalım' dediğimizde bir çözüm önerisi yok. Çözümsüzlükte bir ısrar var. Peki nedir bu çözümsüzlüğün bize faturası, daha çok ölüm, daha çok ölüm. Çözümsüzlük başka hiçbir şey getirmiyor" dedi.

Panelin moderatörlüğünü yapan Mehmet Ocaktan da Türkiye'nin, son 30 yılın sorununun çözümüne yönelik tarihi bir süreçten geçtiğini belirtti.

Çözüm sürecinin karşısındakilerin Türkiye'nin demokratikleşmesine, vesayet döneminin bitmesine karşı çıkanlar olduğunu öne süren Ocaktan, "Kimler Türkiye'nin demokratikleşmesine, geçmiş ve yakın tarihindeki karanlık dönemlerinin yargı önünde hesaba çekilmesine ve geçmişiyle yüzleşmesine karşı çıkmışsa, eski Türkiye'nin yanında olmuşsa, aslında şimdi çözüme karşı olanlar da onlardır" diye konuştu.

-Belediye Başkanı Fakıbaba-

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise Şanlıurfa'nın her türlü etnik kökeni içerisinde barındırdığına dikkati çekerek, çözüm sürecinin kentin gelişmesine olumlu katkı sağladığını söyledi.

"Urfa sadece Türklerin olsaydı Urfa olamazdı. Urfa sadece Kürtlerin olsaydı Urfa olamazdı, Urfa sadece Arapların olsaydı Urfa olamazdı" diyen Fakıbaba,

"Türk'ün, Kürt'ün, Arap'ın mozaik halinde yaşadığı Urfa, Urfa'dır. Çözüm sürecine bütün hemşehrilerimizin destek vereceğine yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Star Gazetesi yazarları Elif Çakır, Nuh Yılmaz ve Mustafa Akyol'un da konuşmacı olarak yer aldığı panele Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Akyürek ve Mahmut Kaçar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile vatandaşlar katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Sibel Eraslan Türkiye Star Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title