Haberler

Çözüm Süreci Meyvelerini Vermeye Başladı

Çözüm süreciyle bölgede oluşan huzur ortamı Siirt’in inanç turizmini canlandırdı.

Çözüm süreciyle bölgede oluşan huzur ortamı Siirt'in inanç turizmini canlandırdı. Siirt Valisi Ahmet Aydın, 2014 yılında her ay birkaç etkinlik yaparak Siirt'i tanıtacaklarını söyledi.

Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın de desteğiyle Siirt'te Sonsöz Gazetesi'nden İzzettin İçin, Siirt Gazeteciler Yardımlaşma Derneği Başkanı Atilla Durak ve Siirt'te birçok sivil toplum kuruluşunun (STK) ortak organize ettiği 'Doğu ile Batı Gönül Köprüsü' gezisi sona erdi. Aralarında gazeteci yazar, akademisyen ve bürokratların yer aldığı Aydın ve Denizli'den gelen 40 kişilik heyet, öğretmenevinde zeybekle karşılandı. Heyet, daha sonra Tillo'da İbrahim Hakkı ve İsmali Fakirullah Hazretleri'nin türbelerini gezdi. Konuklar, Kalatül Üstat Tepesi'nde 250 yıl önce matematik ve astronomi bilgini İbrahim Hakkı Hazretleri tarafından ışık düzeneği için yapılan taşlarla örülmüş duvarı ve duvarda açılan pencereyi inceledi. Bir dönem terör olayları yüzünden gidilemeyen eşsiz bir doğası bulunan Taşbaşı'nda Botan Çayı manzarasını da seyreden heyet, daha sonra Siirt Valiliği ile Baykan Kaymakamlığı tarafından Veysel Karani beldesinde düzenlenen etkinliklere katılarak türbede dua etti.

Siirt Valisi Aydın, 2014 yılının tanıtım yılı olacağını belirterek, başta ilim irfan yurdu Tillo ve Veysel Karani beldesi olmak üzere eşsiz ve otantik doğası bulunan Botan Vadisi ile Siirt'in hem inanç hem de doğa turizmiyle kalkınacağını söyledi. Aydın, İstanbul Feshane ile başlayan tanıtım atağının 2014 yılında her ay birkaç etkinlik yapılarak 3 dilli barış kenti Siirt'i hak ettiği noktaya taşıyacaklarını söyledi.

Siirt'e bir kez daha gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Denizli Türkiye İstatistik (TÜİK) Bölge Müdürü A. İhsan Yücedağ, doğu ile batı arasındaki iletişim eksikliğinden kaynaklanan yakınlaşmanın barış süreciyle giderileceğine olan inancını dile getirdi. Bir dönem görev yaptığı Siirt'te kısa sürede çok önemli dostluklar kurduğunu belirten Yücedağ, "Bugün burada olmak, Siirt'i tanımayanları buraya getirip onlara rehberlik etmek büyük mutluluktur. Barış sürecine herkes sonsuz bir şekilde destek veriyor. Bu tür organizasyonlar, barış sürecinin bir meyvesidir. İnsanlar eski düşüncelerini değiştiriyor. Bizim kültürümüzde Türkü, Arabı, Çerkezi, Kürtü bir bütündür. Allah korusun bu gemi batarsa hepimiz boğuluruz. Bu düşünceyle bu gezide emeği olan başta Siirt Valisi Ahmet Aydın olmak üzere Siirt Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Durak ve dernek üyelerine, gazeteci-yazar İzzettin İçin'e, bizimle yakından ilgilenen Siirt Valiliği Etüt Sosyal Proje Sorumlusu Nurettin Kebapçı'ya çok teşekkür ediyorum" dedi.

Siirt'te yüksek bir manevi havayla karşılaştığını belirten İhlas Haber Ajansı Aydın Bölge Müdürü İbrahim Kılınç ise, "Siirt'in görünümü batıdan bakıldığı gibi değil. Herkesin buralara gelip bu misafirperverliği görmesi gerekir. Aydın'dan gelen ekip olarak gerçekten bakış açımız değişmiş olarak döneceğiz. Siirtlilere, Aydınlıların selamlarını getirdiğim gibi buradaki kardeşlerimin selam ve muhabbetlerini de Aydınlı kardeşlerime ileteceğim. Ülkemizin ayrı yerlerinde yaşayan farklı renk, dil ve kültürde insanlar olsak bile her daim bir araya gelerek kardeşlik duygularımızı pekiştirmemiz gerekir. Çünkü bizim hukukumuz ve geleneğimiz bunu gerektiriyor" diye konuştu.

Organizasyonu tertipleyenler arasında bulunan Siirt'te Sonsöz Gazetesi Genel Koordinatörü İzzettin İçin, yıllardır Siirt'in tanıtımı için çok fikirler üretildiğini, ancak doğru bir şekilde tanıtılamadığını söyledi. Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın desteğiyle son dönemde yapılan tanıtım çalışmalarıyla Siirt'e bakış açısının değiştiğini vurgulayan İçin, dışarıdaki vatandaşları Siirt'e getirerek daha doğru tanıtım yapabileceğine inandıkları için böyle bir organizasyon tertiplediklerini söyledi.

Etkinliklerin ana temelinde öteden beri Siirt'in kötü yönde anılması imajını silmeye çalışmak olduğunu belirten Siirt Gazeteciler Yardımlaşma Derneği Başkanı Atilla Durak ise, her ay 2 ilden misafirlerin Siirt'te ağırlanacağını söyledi. Bölgede yaşanan olaylar yüzünden doğu ile batı arasındaki bulunan kardeşlik bağlarının zedelendiğini belirten Durak, öncelikle bölgeye bakış açısının değişmesi için Gazeteciler Derneği olarak bölgenin imajını değiştirmek ve çözüm sürecine katkıda bulunmak için ellerini taşın altına koyduklarını vurguladı. Durak, "Siirt Gazeteciler Derneği'nin misyonu çözüm sürecini destekliyor. Gerek sürece katkıda bulunmak ve gerek ise ilimizin tanıtımı için 17-18 Mayıs tarihleri arasında gazeteci bürokrat ve akademisyenlerden oluşan Rize'den bir heyeti ağırlıyoruz. 20-22 Haziran tarihleri arasında Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı M. Nuri Kolaylı başkanlığında konfederasyona bağlı her bölgeden seçkin 110 gazeteciyi ilimizde ağırlıyoruz. İlk genel kurulu Siirt'e yapacak olan konfederasyon üyelerine Siirt'in tarihi ve turistik yerleri gezdireceğiz. Gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız" şeklinde konuştu.

Heyete daha sonra Özel Medlife Hastanesi karşısında bulunan Durak Kebap Salonu'nda Siirt bıçak kebabı ikram edildi. Vali Aydın'ın katılımıyla düzenlenen tören, davetlilere çeşitli hediyelerin verilmesi ve gelen konukların yaşadıkları ili simgeleyen ürünleri Vali Aydın, organizasyonu tertipleyen heyette yer alan STK temsilcilerine hediyeler vermesiyle sona erdi. Misafirler, Siirt Valiliği önünde hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından Siirt'ten ayrıldı. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Aydın Denizli Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title