Haberler

Çorum'da 4 Yerel Gazete Artık Basılmayacak

Çorum'da günlük yayın yapan 7 yerel gazeteden 4'ü 1 Aralık tarihi itibariyle artık yazılı basın yerine 'interaktif habercilik' alanına faaliyet göstereceğini açıklandı.

Çorum'da günlük yayın yapan 7 yerel gazeteden 4'ü 1 Aralık tarihi itibariyle artık yazılı basın yerine 'interaktif habercilik' alanına faaliyet göstereceğini açıklandı.

Çorum'da yayınlanan 7 günlük yerel gazetenin yetkilileri, kamuoyna ortak bir yazılı açıklama yaparak 1 Aralık tarihinden itibaren 4 gazetenin yazılı basından çekilme özverisini gösterme kararının aldığı açıklandı. Çorum Haber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, Çorum Hakimiyet Gazetesi sahibi Genel Yayın Yönetmeni Şevket Erzen, Dost Haber Gazetesi sahibi Volkan Sakallı, Kent Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Birkan Demirci, Tek Yıldız Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nadir Yücel, Çorum Gazetesi sahibi Selahattin Ezer, Türkiye Manşet Gazetesi yetkilileri Lokman Erdoğan ve Murat Öztürk, tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi;

"Çorum'da günlük olarak 7 yerel gazete yayınlanmaktadır. Elektronik iletişim araçlarının ve açık hava reklamcılığının yaygınlaşması yanında, ekonomide yaşanan dalgalanmaların da, yerel gazetelerin özel ilan-reklam pastasının küçülmesine yol açtığı ve yerel gazeteciliği bu şartlar altında sürdürebilmenin son derece güçleştiği kamuoyunun da malumlarıdır. Yine yerel gazete sayısının fazlalığının, özel ilan-reklam verenler açısından caydırıcı bir unsur haline geldiği, son yıllarda açıkça gözlemlenen bir gerçektir. Dolayısıyla, Çorum'da pozitif, etkin ve objektif yazılı basın hizmetinin sürdürülebilmesi için bazı gazetelerimizin feragat ve fedakarlıklarına ihtiyaç olduğu, açık bir zorunluluk olarak karşımıza çıkmıştır. Bu realiteden yola çıkarak, iyi niyetli ve yapıcı bir anlayış çerçevesinde, gazetelerimizden 4'ü; 'Dost Haber', 'Kent Haber', 'Tek Yıldız' ve 'Çorum Gazetesi', interaktif habercilik alanına geçmek suretiyle, 1 Aralık tarihinden itibaren günlük ve haftalık yazılı basından çekilme özverisini gösterme kararı almıştır." - Çorum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birkan Demirci Şevket Erzen Türkiye Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title