Haberler

Çorlu'da Hayat Boyu Öğrenme Projesi

Çorlu'da, Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonunun toplantısı yapıldı.

Çorlu'da, Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonunun toplantısı yapıldı.

Çorlu Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, il genelinde 2016-2017 eğitim öğretim yılında hayat boyu öğrenme kapsamında yapılan birinci dönem çalışmaları değerlendirildi.

2017 yılı ağustos ayına kadar yapılacak çalışmalar, Çorlu'da yaşayan göçmenlerin durumu, bağımlılıkla mücadele eğitimleri konusunda yapılması gerekenler, destekleme ve yetiştirme kursları ile okumaz, yazmaz kurslarının durumlarının da görüşülerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğu toplantıda, mesleki ve teknik kursların taleplere göre açılmasına karar veren komisyon üyeleri, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve bilinçlendirmek için madde bağımlılığı ve eğitimi üzerine kurslar açılmasına, İŞKUR ile daha çok dezavantajlı vatandaşlara mesleki kurslar planlanıp açılmasına karar verildi.

Komisyon üyeleri toplantıda ayrıca, Havuzlar Mahallesi'nde açılan kültür merkezinin sosyal ve kültürel amaçlı olarak halk oyunları, jimnastik, boks, modern ve klasik dans, spor resim ve ebru gibi kurslar açılması, nisan ayında kahramanlık türküleri konseri verilmesi, Çorlu Halk Eğitimi Merkezi tarafından her ay Çorlu Halk Eğitimi Merkezi önünde veya izin alınacak diğer yerlerde tanıtım konserleri verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantı sonunda Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, AA muhabirine açıklamasında, "Rutin aralıklarla bu komisyon toplantı yapıyor. İlçe hakkında birçok konu ele alınarak karara bağlanıyor." dedi.

Toplantıya, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Gürsan Çil, okul müdürleri ve Çorlu İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Halk Eğitimi Merkezi Levent Kılıç Çorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title