Haberler

"Comvex İstanbul 4. Ticari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi Fuarı

OSD Yönetim Kurulu Başkanı Önen: "Otomotiv pazarında hafif ticari araçlar lehine gelişmeler var" "Kendi ülkende başarılı ve bir numara değilsen küresel pazarlarda rekabet etmek çok zorla...

"Comvex İstanbul - 4. Ticari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi Fuarı", TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

Hafif ticari araç üretiminde Avrupa birincisi, otobüs üretiminde Avrupa ikincisi olan Türkiye otomotiv sanayiinin ticari araç ve otobüs üreticileri, son modelleriyle aksam ve parçalardaki son yenilik ve gelişmeleri 17 Kasım Pazar gününe kadar Comvex İstanbul'da sergileyecek.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Ağır Ticari Araçlar Derneği (TAİD) ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) işbirliğiyle hazırlanan Comvex İstanbul, otomotiv sektörünün önemli ihracat pazarı olan ülkelerden gelen alım heyetlerini katılımcı firmalarla buluşturacak. Comvex İstanbul ile eş zamanlı olarak Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) işbirliğiyle düzenlenen "Logist Eurosia 2013 - 6. Lojistik Endüstrisi, Taşımacılık, Yükleme, Boşaltma, İstifleme, Depolama Araç, Donanım, Sistem ve Teknolojileri Fuarı" da gerçekleştirilecek.

"Otomotiv pazarında hafif ticari araçlar lehine gelişmeler var"

OSD Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, fuarın açılışında, otomotiv sanayinin Türkiye ekonomisi için lokomitif sektör konumunda bulunduğunu vurgulayarak, otomotiv sanayi içinde ticari araçların konumunun da ülke açısından önemli olduğunu ifade etti.

Dış pazarlarda ekonomilerindeki zor günleri atlatamayan ülkeler olduğuna, Türkiye'de ise istikrarlı gelişmenin devam ettiğine işaret eden Önen, yeni teşviklerle otomotiv sanayinin tekrar cazibe merkezi haline geldiğini ve sektör için kaçırılmayacak fırsatların devam ettiğini söyledi.

Otomotiv pazarında hafif ticari araçlar lehine gelişmeler olduğunu dile getiren Önen, şöyle konuştu:

"Otomotiv pazarı büyüdüğü, üretim de arttığı için herkes zannediyor ki işler gayet güzel. Biz gene şampiyon olacağız, gene 20 milyar doların üzerinde ihracat yapacağız ama şu anda cebimizdeki gücü yitirmeye başladığımıza dikkat çekmek istiyorum. Bu yılın ilk 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 büyüyen toplam otomotiv pazarında, otomobil yüzde 18 artarken, hafif ticari araçlarda yüzden 13 azalma var. Ekim ayı olarak bakıldığında ise otomobil yüzde 8 büyürken, hafif ticari araçlar yüzde 33 küçüldü. Biz Avrupa'nın hafif ticari araç üretim üssüyüz ve 5 yıldır da bunun liderliğini bırakmadık ama kendi ülkende başarılı ve bir numara değilsen küresel pazarlarda rekabet etmek çok zorlaşır" değerlendirmesinde bulundu.

Önen, Comvex İstanbul'un Türkiye otomotiv sanayinin üretiminin bel kemiği olan ticari araçların sorunlarının öne çıkacağı bir fuar olması temennisinde bulundu.

TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu da tedarik zinciri içerisinde taşımacılığın konumuna değinerek, fuarları sadece ürünlerini sattıkları platformlar olarak görmediklerini, Türkiye'nin gücünün ve yetkinliğinin aktarılabildiği bu organizasyonlarda uluslararası katılımcılar ile katma değeri yüksek işbirliklerine girebilmeyi arzu ettiklerini söyledi.

TAİD Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Özbayır ise ticari araçların yatırım malı nitelikleri dolayısıyla bir ülkenin genel ekonomik gelişme trendinin göstergesi olduğunu belirterek, "Bu yönüyle bu fuar bir anlamda ülke ekonomisinin nabzını tutma imkanı veriyor. Otomotiv denilince sadece otomobilin anlaşıldığı memleketimizde ekonomik gelişimin göstergesi olan ticiari araçların sergilendiği bu fuarın hakettiği ilgiyi görmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Avrupa Otomotiv Yan Sanayicileri Derneği (CLEPA) Başkanı Arnaurd David Beauregard da Comvex İstanbul ve Logistik Eurasia fuarlarının ilgili sektörler açısından Avrupa ve Türkiye arasındaki işbirliğini artırmak adına önemli olduğunu kaydetti. Yeni anlaşmalarla hem tedarik zinciri hem de yan sanayi alanında ortaklıklar geliştirmeyi umduklarını dile getiren Beauregard, "Türkiye otomotiv endüstrisine büyük bir güven duyuyor ve potansiyeline inanıyoruz" dedi.

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu ise dünyada ülkeler arasındaki rekabetin firmalar arasındaki rekabete geçtiğine dikkati çekerek, "Bugün artık tedarik zincirleri arasındaki rekabeti konuşuyoruz. Tedarik zincirleriniz kendi içinizde iyi tasarlanmışsa dünyadaki refahtan daha çok pay alabilirsiniz. Bu anlamda ilgili bütün sektörlerin yan yana gelerek bu konudaki etkinliklerini ve mevcut değerlerini daha ileri taşıyacak proje ve işbirliklerinin geliştirilmesi çok önemli" diye konuştu.

İSDER Genel Sekreteri Faruk Aksoy da Türkiye ekonomisinin büyümesiyle beraber makine ve ekipmanlarına olan talebin arttığını belirterek, Avrupa'nın en büyük 6. istif makineleri pazarı olan sektörlerinin 2012 yılında 1,2 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştığının bilgisini verdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Kudret Önen İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title