Haberler

Çocuklu Aileler Tatil Tercihleri Son Dakika Kampanyalar

Güncelleme:

Okulların kapanmasıyla birlikte aileler yaz tatili için son dakika kampanyalarından faydalanarak rezervasyonlarını yapmaya başladı.

tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz erken rezervasyon yaparak yaz tatillerini ayarlama olanağı bulamayan çocuklu ailelerin, son dakika rezervasyon kampanyaları ile hem yurt içi hem de yurt dışında yaz tatilinin tadını çıkartabileceklerini belirtti.

Okulların kapanmasıyla birlikte aileler yaz tatili için son dakika kampanyalarından faydalanarak rezervasyonlarını yapmaya başladı.tatilsepeti.com'un yapmış olduğu araştırmaya göre çocuklu aileler yaz tatillerinde ağırlıklı olarak yurt içi otelleri, yurt dışı turları ve gemi turlarını tercih ediyor.

Çocuklu ailelerin tatil kriterleri

Yurt içi tatillerinde çocukları ile birlikte konforlu ve eğlenceli bir tatil yapmak isteyen aileler genellikle kum plaja sahip, su kaydırağı veya aquaparkı, animasyonları, çocuk kulübü ve çocuk bakım hizmeti olan tesislere öncelik gösteriyor.

Yurt içi tatillerdeki lokasyon ve ekonomik seçenekleri değerlendiren tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz: "Aile konaklamalarında en çok tercih edilen bölgeler arasında sırasıyla Kemer, Belek, Aksu-Lara, Side ve Alanya başı çekiyor. Kemer ve Belek bölgesinde kişi başı konaklama ortalama 250 TL civarındayken, Alanya ve Side gibi bölgelerde ise gece başı kişilik 100 TL civarında konaklama fiyatları ile ekonomik tatil fırsatlarından yararlanmak mümkün oluyor" diyerek çocuklu ailelerin ekonomik tatil seçeneklerine ışık tutuyor.

Yurt dışı tatil olanakları

Yurt dışı tatil tercihlerine bakıldığında KKTC'nin en çok tercih edilen destinasyonlardan biri olarak öne çıkıyor. Özellikle T.C. vatandaşları için vizesiz ve pasaportsuz giriş yapma imkanı Kıbrıs'ın tercih edilmesini sağlıyor.

Kıbrıs'ta konaklama yapmak isteyen aileler kişi başı yaklaşık 150-200 TL'ye rezervasyon yapma imkanı bulabiliyor. Kıbrıs dışındaki yurt dışı seyahatlerinde aileler genellikle münferit konaklamalardan çok paket turları tercih ediyor.

Yurt dışı turlarında en çok tercih edilen ikinci bölge ise büyülü dünyasıyla çocukların her zaman ilgisini çeken Paris – Disneyland oluyor. Kültür turları için tercih edilen Yunanistan ve İtalya turları da yine aileler tarafından sevilen diğer destinasyonlar arasında bulunuyor. Aileler 5 gecelik bir tur için ortalama 499 Euro'ya rezervasyonlarını yaptırabiliyor.

Çocuklu aileler için gemi turları

Diğer bir yurt dışı tatil alternatifi gemi turları da aileler tarafından sıkça tercih ediliyor. Gemi turları içinde 0-17 yaşa kadar ücretsiz çocuk alan gemilerin olması, gemi içerisinde doktor bulunması, çocuklara özel aktiviteler, su kaydırakları, oyun odaları, animasyonlar ve ilgi çekici gösterilerin bulunması da çocuklu aileler için tercih sebebi oluyor.

tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz: "Son dakika rezervasyon kampanyaları çalışan ve çocuklu aileler için alternatif bir seçenek oluyor. Çocuklu ailelere özel son dakika kampanyaları halen tatilsepeti.com'da devam ediyor. Çocukları ile birlikte yaz tatili yapmayı planlayan ailelerin bu fırsatları kaçırmamalarını tavsiye ederiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kıbrıs Belek Side Güncel Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title