Haberler

Çocukların köy yollarında bisiklet keyfi

Güncelleme:

Köylerde çocuklar, Büyükşehir'in yaptığı pırıl pırıl asfalt yollarda bisiklet sürmenin keyfini sürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2016 yılı başından itibaren kırsal alanlarda 12 ilçe bünyesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Büyükşehir, 86 farklı noktada; 327 kamyon ve iş makinesi ve 372 personelle Kocaeli genelindeki ulaşım ağında hizmet veriyor. Köylerde yapılan yolların keyfini sürenler arasında araç sürücüleri kadar, pırıl pırıl asfaltta bisiklet süren çocuklar da bulunuyor.

86 KM YOL İMALATI TAMAMLANDI

Çalışmalar kapsamında köyleri birbirine bağlayan yollarda asfalt, beton yol, stabilizasyon, terasman çalışması, mekanik bakım onarım ve asfalt yama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Kocaeli genelinde şu ana kadar 85 km yol imalatı tamamlandı, toplamda ise 175 km yol imalatı yapılması planlandı.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Öte yandan Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından köy mahalle merkezlerinde ve mevcut ana bağlantı yollarında ihtiyaç durumuna göre V kanal, taş duvar, parke yol, otokorkuluk, asfalt yama ve serim işleri program dahilinde yapılıyorr. Bu kapsamda Kocaeli geneli kırsal alanlarda 60 km V kanal, 13.000 m3 taş duvar, 20.000 metre otokorkuluk, yaklaşık 300.000 ton asfalt yama ve serim işi planlandı. ​


Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title