Haberler

Çocuklardan Küçük Ama Anlamlı Destek

Güncelleme:

Kilis'te okul öncesi çocukların harçlıklarından arttırarak kumbarada biriktirdikleri paralar, ihtiyaç sahibi Suriyeli çocuklara ulaştırılıyor.

İZZET MAZI - Kilis'te okul öncesi çocuklar, harçlıklarından artırdıkları paraları ihtiyaç sahibi Suriyeli çocuklara ulaştırarak, hem paylaşma duygusunu öğreniyor, hem de küçük ama anlamlı yardımda bulunuyor.

Yaklaşık 4 yıldır Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan binlerce insan hayatın kaybederken, milyonlarca kişi de ülkelerini terk ederek komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı.

Savaşın başladığı günden bu yana Türkiye "misafir" olarak gördüğü sığınmacılara her türlü desteği verirken, kampların yanı sıra kiraladıkları evlerde barınan sığınmacıların ihtiyaçları da sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin desteğiyle giderilmeye çalışılıyor.

Hükümet tarafından oluşturulan kamplarda Suriyeli sığınmacılar en iyi şartlarda ağırlanırken, hayırseverler de bu drama sessiz kalmayarak, sivil toplum kuruluşları tarafından başlatılan kampanyalar aracılığıyla savaşın mağdurlarıyla ekmeğini paylaşıyor.

Bu kapsamda Ekrem Çetin Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) eğitim gören okul öncesi çocuklar, öğretmenlerinin öncülüğünde başlattıkları "Kumbaram Dolsun Savaş Mağduru Çocuklar Doysun" kampanyasıyla kentteki ihtiyaç sahibi çocuklara destek olmaya çalışıyor.

Ekrem Çetin ÇATOM Müdürü Nigar Gelebek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyaya gösterilen ilginin sevindirici olduğunu belirterek, yapılan küçük ama anlamlı çalışmanın yetişkin insanlara örnek olması gerektiğine işaret etti.

Merkezde eğitim gören çocuklara paylaşmanın önemini uygulamalı olarak göstermek istediklerini dile getiren Gelebek, şöyle konuştu:

"Bir kadın olarak özellikle çocukların yaşadıkları drama sessiz kalmamak adına böyle bir çalışma başlatmaya karar verdik. Çocuklarımız günlük harçlıklarından artırdıkları paraları sınıflarına bıraktığımız kumbaraya atıyorlar. Kampanya kapsamında elde edilen meblağ küçük olabilir ancak minik çocuklarımızın yaptığı bu anlamlı çalışmanın kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve yetişkin insanlara örnek olacağını düşünüyorum. Bu anlamda okul öncesi çocuklar paylaşma duygusunu yaşayarak öğreniyor."

Gelebek, her ayın sonunda toplanan paraların, kadın üyeler tarafından çocuklara ulaştırılmak üzere kent merkezinde kiraladıkları evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere dağıtıldığını kaydetti.

Annesinin verdiği bir liranın 50 kuruşunu kumbaraya attı

Öğretmenlerden Merve Bekçioğlu da savaş mağduru çocuklara destek amacıyla başlatılan kampanyada kumbaraya günlük 10 lira atıldığını, kumbaranın dolmasının ardından idareye teslim edildiği aktardı.

Öğrencilerden Ayşe Filik ise annesinin verdiği bir liranın 50 kuruşunu harcadığını, kalan kısmını da yaşıtları olan Suriyeli çocuklara ulaştırılmak üzere kumbaraya attığını kaydetti. - Kilis

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title