Haberler

Çocuklara Kapkaç Yaptırdığı İddia Edilen Çete Davasında Fırat Delibaş'a 39 Yıl Hapis İstemi

Küçük Yaştaki Çocukları Diyarbakır'dan Getirerek Kapkaça Zorladığı ve Haksız Çıkar Elde Etmek İçin Suç Örgütü Kurduğu İddiasıyla Yargılanan Fırat Delibaş'ın 39 Yıla Kadar Hapsi İstendi.

Küçük yaştaki çocukları Diyarbakır'dan getirerek kapkaça zorladığı ve haksız çıkar elde etmek için suç örgütü kurduğu iddiasıyla yargılanan Fırat Delibaş'ın 39 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar katılmazken, sanık avukatları duruşmada hazır bulundu. Fırat Delibaş ve Cengiz İmren adıyla bilinen şarkıcı Salih İmren'in de aralarında bulunduğu 38 sanığın yargılandığı davada, cumhuriyet savcısı görüşünü açıkladı. Savcı Hüseyin Ayar, mütalaasında Delibaş'ın "suç işlemek için örgüt kurmak", "yağmaya teşebbüs", "gasp, gaspa azmettirmek", "ruhsatsız silah bulundurmak" gibi çeşitli suçlardan 23 yıldan 39 yıla kadar hapsini talep etti. Cengiz İmren'in ise "çeteye yardım ve yataklık etmek" iddiasıyla 4.5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istendi. Cumhuriyet savcısı 36 sanığın da "suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak", "yardım ve yataklık etmek", "ruhsatsız silah bulundurmak", "gasp, gaspa teşebbüs" gibi çeşitli suçlardan 1.5 yıldan 39 yıla kadar çeşitli hapis cezalarını almalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların ve avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlaması için duruşmayı erteledi.

(YM-ED-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title