Haberler

Çocuklara En Çok "Elif" ve "Mehmet" İsmi Verildi

Afyonkarahisar'da kız çocuklara "Elif" ve erkeklere ise "Mehmet" isminin verildiği bildirildi.

Afyonkarahisar'da kız çocuklara "Elif" ve erkeklere ise "Mehmet" isminin verildiği bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2015 yılında en çok kullanılan erkek isminin Yusuf, en çok kullanılan kız isminin ise Zeynep olduğu anımsatıldı.

Verilere göre 2015'te Afyonkarahisar'da 0-4 yaş aralığındaki kız çocuklarda en çok kullanılan isim Elif olurken, 5-9 yaş aralığındaki kız çocuklarda en çok kullanılan ismin Zeynep olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Afyonkarahisar'da 0-4 yaş aralığındaki erkek çocuklarda en çok kullanılan ilk 5 isim Mehmet, Ahmet, Mustafa, Yusuf ve İbrahim, 5-9 yaş aralığındaki erkek çocuklarda en çok kullanılan 5 isim Mehmet, Ahmet, Mustafa, Ramazan ve İbrahim, 10-14 yaş aralığındaki erkek çocuklarda en çok kullanılan 5 isim Mehmet, Ahmet, Mustafa, İbrahim ve Ali olurken 15-19 yaşaralığındaki erkek çocuklarda en çok kullanılan 5 isim Mehmet, Ahmet, Mustafa, Ali ve İbrahim şeklindedir." denildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa İbrahim Mustafa Yusuf Ahmet Mustafa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title