Haberler

Çocuklar Ritim Tutup Dans Etti

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'ndeki Üstün Üründül İlk Okulu'nun öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, ritim aletleri çalıp, dans ederek kutladı.

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'ndeki Üstün Üründül İlk Okulu'nun öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, ritim aletleri çalıp, dans ederek kutladı.

Merkez Yıldırım İlçesi'nde yaklaşık 2 ay önce Bursa Valiliği ve Bursa Romanlar Federasyonu işbirliğinde başlatılan 'Okullarda Şenlik Var Projesi'ne katılan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen törende çalıp, oynayarak kutlama yaptı. Yaklaşık 40 kişiden oluşan ekipteki çocuklar, darbuka, bendir, zilli deflerlere ritim tuttu. İlkokul 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencilerinden oluşan ekip, gösterileri izleyenler tarafından ilgiyle izlendi.

Bugün farklı bir programı hayata geçirdiklerini söyleyen Bursa Romanlar Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen, iki ayda gelinen noktayı sergilediklerini belirterek, "Gerçekten çocuklarımız çok yetenekli. Onları keşfedip, tüm Bursa'ya, Türkiye'ye yaymak istiyoruz. Kötü alışkanlıklarından uzak tutmak istiyoruz. Diktiğimiz fidanın ağacı büyüdü, meyveleri toplamak istiyoruz. Çocuklarımızın bu proje ile psikolojik olarak rahatladıklarını da gördük. Zaten Osmanlı'da da ritm bir terapi aracı olarak kullanılıyordu" dedi.

'SÜPER YETENEKLERİ GELİŞTİRECEĞİZ'

Üstün Üründül İlkokulu Okul Müdürü Tuncay Kaya ise projeden sonra öğrencilerdeki farklılıkları gözlemlediklerini belirterek, "Çocukların okul devamsızlığı azaldı. Ritim ile müziği sevdiler. Veliler ve biz de memnunuz. Bu projeyi biraz daha geliştirmek istiyoruz. Süper yetenetleri geliştireceğiz, çocuklarımızı okullara adapte edeceğiz" diye konuştu.

Çocuklar ise bugün çok mutlu olduklarını dile getirerek, projeden memnun olduklarını kaydetti. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

23 Nisan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title