Haberler

Çocuklar El Ele Engelleri Kaldırıyor

Sesli Betimleme Derneğince görme engelliler için sesli betimlemeli olarak düzenlenen Türkiye’nin ilk kukla çocuk filmi ’Rimolar ve Zimolar’, Gören Kalpler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile Özel Bahar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımlarıyla...

Sesli Betimleme Derneğince görme engelliler için sesli betimlemeli olarak düzenlenen Türkiye'nin ilk kukla çocuk filmi 'Rimolar ve Zimolar', Gören Kalpler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile Özel Bahar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımlarıyla gösterime sunuldu.

"Erişim Haktır!" projesi hakkında bilgiler veren Sesli Betimleme Derneği Başkanı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Kenan Önalan "Sesli Betimleme Derneği olarak tüm görsel ve işitsel öğelerin görme ve işitme engelliler için erişilebilir hale getirilmesi için çalışan bir derneğiz. Görme engelliler için sesli betimleme, işitme engelliler için de işaret dili ve altyazı düzenlemelerini ülkemize tanıtarak bu engel gruplarının erişimlerini ve iletişimlerini sağlamayı ve hayatlarının önlerindeki engelleri kaldırmayı amaç edindik. Dernek olarak görme engelliler için sesli betimleme, işitme engelliler için de işaret dili ve altyazı düzenlemelerinin Türkiye'de geliştirilmesi yönünde Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle 'Erişim Haktır!' başlıklı bir proje hazırladık. Zira ülkemizde sesli betimleme görme engelliler arasında dahi yeterince bilinmiyor" dedi.

Türkiye'nin ilk kukla çocuk filmi 'Rimolar ve Zimolar'ın sesli betimlemeli olarak düzenlenmesiyle görme engelli ve engelli olmayan öğrencilerin birlikte özel bir gösterimle kaynaşarak film izleyebileceğini vurgulayan Kenan Önalan, "Bu bizim hayalimiz. Diliyoruz ki bu özel gösterimler ileriki zamanlarda sadece özel olmasın, tüm Türkiye'ye yaygınlaşsın. Çocuklardan başlayarak engelli engelsiz herkes bir arada film izleyebilsin, paylaşsın, bir arada yaşasın. Biz böyle bir Türkiye hayal ediyoruz. Bu sayede engellilerin erişim hakkı ve bağımsızlıkları teslim edilmiş olacak ve toplumsal bütünleşme de en üst düzeyde sağlanacak" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title