Haberler

Çocuklar Aile Ortamında Büyüsün"

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, koruyucu aile ve evlat edindirme yoluyla hiçbir çocuğun, kurum bakımında kalmamasını hedeflediklerini söyledi.

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, koruyucu aile ve evlat edindirme yoluyla hiçbir çocuğun, kurum bakımında kalmamasını hedeflediklerini söyledi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ'da 2012 yılında devlet koruması altındaki çocukların barındırıldığı yurtlarının kapatılarak, "sevgi evleri" modeline geçildiğini söyledi.

"Sevgi evleri" ile hem erkek hem de kız çocuklarına hizmet verildiğini belirten Yılmaz, " Biz 2012 yılında yurtlarımızı kapattık ve bu modeli o zaman beri kullanmaya başladık. İlimizde hem erkek hem kız çocuklarımıza yönelik sevgi evlerimiz var. Burada çocuklarımız villalarda maksimum 10 kişilik yerlerde kalıyorlar." dedi.

Yılmaz, bunun yanında en fazla 5-6 çocuğun bakım anneleri ve grup sorumlularıyla kaldıkları "çocuk evleri" modelinin bulunduğunu dile getirerek, "İlimizde 11 çocuk evimiz var. 63 çocuğumuz burada hizmet görüyor. Bu çocuklar bakım anneleri ve grup sorumluları kontrolünde her zaman takip ediliyor. Bu şekilde çocukları da sosyal hayata hazırlamış oluyoruz. Çocuklar burada aile ortamındaki gibi kalıyor." diye konuştu.

Bu modellerle çocukların ev ortamında yetişmelerinin sağlandığını, bunun da onların hem sosyal hayatta hem de okul hayatında daha başarılı olmalarına katkı sağladığını anlatan Yılmaz, temel hedeflerinin ise çocuklara gerçek aile ortamı sağlamak olduğunu ifade etti.

Yılmaz, "Bizim amacımız kurum bakımına çocuk almamak koruyucu aile ve evlat edindirerek ailelerimize kazandırmak. Bizim Tekirdağ ili olarak hedefimiz hiçbir çocuğu kurum bakımında bırakmamak. En iyi kurum bakımını sağlasak bile bir annenin bir babanın gösterdiği sevgiyi veremeyiz. Dolayısıyla bizim burada yapmamız gereken çocuklarımızı ailelere kazandırmak." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Yılmaz Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title