Haberler

Çocuk Katiline Linç Girişimi

Güncelleme:

İzmir'in Bayraklı ilçesinde 7 yaşındaki Ece Uslu'yu yastıkla boğarak öldürmek suçundan tutuklu yargılanan bakıcının kocası Salih A., ilk duruşmada linç edilmek istendi.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde geçen Mart ayında yaşanan cinayet olayında ilkokul öğrencisi 7 yaşındaki Ece Uslu'yu yastıkla boğarak öldürmek suçundan tutuklu yargılanan bakıcının kocası Salih A., ilk duruşmada linç edilmek istendi.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan çocuk katili zanlı savunmasında, "Ben psikolojik tedavi görüyordum. Çocuğu nasıl öldürdüğümü hatırlamıyorum" diyerek kendisini savundu.

Duruşma sonuna doğru acılı baba Emin Uslu ile duruşmada bulunan yakınları, jandarmalar arasında duran sanığa saldırıp linç etmek isteyince duruşma salonu bir anda kargaşa alanına döndü. Çevik Kuvvet polisi ile Adliye'de görev yapan polisler, acılı baba ile yakınlarını güçlükle zapdederken acılı baba Emin Uslu, olay sonrası baygınlık geçirdi. Duruşmaya çocuk katilinin tutuksuz yargılanan eşi Zeliha A. da katıldı.

Bornova Özkanlar semtinde Mart ayında yaşanan olay saat 07.00 sıralarında Doğan Güneş Sitesi'nde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan Yasemin Uslu, olay günü saat 07.00 sıralarında Açıköğretim Fakültesi sınavına gitmek için evden ayrıldı. Uyuyan kızı Ece Uslu'yu ise bakıcılık yapan emekli öğretmen Zeliha A.'ya bıraktı. Baba Emin Uslu ise işe gitmek üzere evden ayrıldı.

Uslu çifti evden ayrıldıktan sonra Zeliha A., yan apartmandaki evlerinde bulunan eşi Salih A.'yı çağırdı. Uyuyan kızı eşi Salih A.'ya bırakan Zeliha A. dışarı çıktı. Eve döndüğünde yatakta yatan Ece Uslu'nun durumundan şüphelenen Zeliha A., çığlık atarak komşularından yardım istedi. Bu sırada komşularının yardımıyla özel bir tıp merkezine götürülen Ece Uslu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu sırada komşularının durumu haber vermesi üzerine tıp merkezine gelen Uslu çifti ise sinir krizleri geçirdi. Ölümünün ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Ece Uslu, yapılan otopsisinde boğularak öldürüldüğü belirlendi.

İzmir 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Salih A., tutuksuz yargılanan eşi Zeliha A. ile acılı baba Emin Uslu, anne Yasemin Uslu ile çok sayıda yakını katıldı. Polis ve Çevik Kuvvet polisinin geniş güvenlik önlemi aldığı duruşmada kendisini savunan sanık Salih A., "Ben öğretmenlikten emekli olduktan sonra psikolojik tedavi görüyorum. Uzun zamandır ilaç tedavisi görüyorum. Ece'yi bende eşimde çok seviyoruz. Ama böyle bir olayı nasıl yaptığımı hatırlamıyorum" dedi. Diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçu kabul etmediler. Duruşma bitimine doğru 5 polisin çevresinde güvenlik önlemi aldığı acılı baba Emin Uslu, jandarmalar arasında duran sanığa saldırmak istedi. Bunu gören eşi ile diğer yakınları da linç girişimine katılmak istedi. Duruşma salonu bir anda karıştı. Sanık Salih A. ile diğer tutuksuz sanıklar duruşmadan polis ve jandarma tarafından çıkarıldı. Takviye gelen Çevik Kuvvet polisleri, Ece'nin yakınlarını güçlükle yatıştırdı. 10 polis tarafından güçlükle zapt edilen baba Emin Uslu, sinir krizi geçirip bayıldı. Duruşma yaşanan linç girişimi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Ölümüyle ailesi ve yakınlarını yasa boğan minik Ece'nin ölümünden sonra bakıcı ile eşi gözaltına alınarak sorgulandı. Yapılan sorgulamada psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen emekli öğretmen Salih A., Ece'yi uyurken yastıkla boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Sanığın eşi Zeliha A., karı koca emekli öğretmen olduklarını, Uslu ailesiyle komşu oldukları ve kredi kartı borçları nedeniyle de çocuk bakıcılığı yaptığını söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yasemin Uslu Ece Uslu Bayraklı İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title