Haberler

CNN Yayınladığı Harita İçin "Hata Yok" Dedi

Güncelleme:

Amerikan uluslararası haber kanalı CNN International, Türkiye'nin bir bölgesini Kürdistan olarak gösteren haritayla ilgili şikayetlere, "hata yapmadık" yanıtını verdi.

Amerikan uluslararası haber kanalı CNN International, ABD'deki Türk-Amerikan toplum temsilcilerinin, Türkiye'nin bir bölgesini Kürdistan olarak gösteren haritayla ilgili şikayet mektubuna, "hata yapmadık" şeklinde cevap verdi.

CNN International'ın Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Allison Gollust, Türk-Amerikan toplumunun söz konusu haritayla ilgili şikayetine yanıt gönderdi.

"HATA YOK, KÜRT VARLIĞINI KAST ETTİK"

Başkan Yardımcısı Gollust'un, Başbakanlık Yurtdışı Türkler Başkanlığı Danışma Kurulu üyelerinden Ali Çınar'a gönderdiği yazıda, Doğu ve Güney Anadolu bölgelerini Kürdistan olarak göstermelerinde bir hata olmadığını, haritada o bölgede yaşayanları kastettiklerini belirtti. Yayınladıkları haberin IŞİD ile bağlantılı olduğunu bildiren Gollust, haritayla bölgedeki Kürt varlığını kastettiklerini ifade etti.

"CNN ÖZÜR DİLEYENE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Anadolu Ajansı muhabirine açıklamada bulunan ABD'deki Türk toplum temsilcilerinden Ali Çınar ise CNN'in en üst temsilcilerinden özür içeren bir yazı beklerken, bu şekilde yanıt gelmesinden dolayı hayrete düştüklerini bildirdi. Çınar, "CNN özür dileyene kadar mücadelemiz devam edecek" dedi. CNN'in art niyeti olduğunu belirten Çınar, şunları kaydetti:

"CNN hatasını kabul etmeyip hatasında ısrar etmekle, basın ilkelerine uymadı. Örneğin Amerika'nın Teksas ve Florida eyaletinde Latin asıllıların oranının yüzde 90'ın üzerinde olduğu gerçeği var diye, Amerikan haritasında bu bölgeyi Meksika diye belirtebilir miyiz? En fazla, Kürt kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı bölge diyebiliriz."

"CNN'İN YAYININDA KASIT ARARIZ"

Bu gerçeği yazdığı mektupta da dile getirdiğini belirten Çınar, "Türkiye içinde Kürt çoğunluğun olduğu yerlere de Kürdistan olarak isim verilemez ve bu yüzden biz CNN'in yayınında kasıt ararız" dedi.

Çınar, CNN'e yazdığı cevap yazısında ayrıca, 21. yüzyılda bölgeyi etnik köken olarak ayırmanın "düşmanlık tohumları eken tehlikeli bir oyun" olduğunu ifade ederken, o bölgede yaşayanların tamamının da Kürt kökenli vatandaşlardan oluşmadığını sözlerine ekledi.

CNN'DEN TEPKİ ÇEKEN KÜRDİSTAN HARİTASI

ABD'nin haber kanalı CNN International'ın yayınladığı harita sosyal medyada tepki çekti.
Kobani olaylarının ekrana taşındığı sırada canlı yayına verilen haritada Türkiye'nin Doğu Anadolu ve Güneydoğu anadolu bölgeleri Kürdistan olarak gösterildi.

REUTERS DA KÜRT NÜFUSU HARİTASI YAYINLADI

Yurt genelinde yaşan olayları dünyadaki abonelerine geçen İngiliz haber ajansı Reuters, bir de grafik yayınladı. Grafikte yer alan haritada Kürt nüfusun çoğunlukta olduğu ve nüfus dağılımının karışık oldu alanlar yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (42)

ragi1907:

DUNYA kabullenmıss sızde kabulleneceksınız oyle yada boyleee

5
23
yanıtYanıtla
İBRAHİM:

kürdistan hayali olanı mekanı kabristan olur.

22
3
yanıtYanıtla
CEREN:

Hayır KardeşimKürdistan diye birşey yokTürkiye bir bütündür bölünemez

16
3
yanıtYanıtla
memo:

Ayrıca Kürtleşen oğuz boyları mevcuttur. . Bugün kayseride yaşayan avşarlar Türkçe''den başka dil bilmezler. . fakat Ardahan ve urfadaki avşarlar Kürt olduklarını iddia ederler. . Kürtleşen Türkmen aşiretleri veriyorum. . . . Karakeçiliiler, sarıkeçiliiler, Karakoyunlular, karahanlılar, bucak, izol, rişvan, koçgiri, kureyşan, küresünni, tırkan (türkan), badıllı (beydili), mardindeki savur, hakkarideki Zeydanlar. . tuncelide 92 aşiret vardır. . 87 si Türkmendir. .

16
0
yanıtYanıtla
AKASYA:

soysuz CNN türkiye ile alakalı video gösterince 20 sene önceki halini gösteriyor suriye için keza öyle. Böyle mahlukları müslümanlar arası kavgaya ara bulucu edersek daha çok bölünme senaryosu izleriz. onların bir hesabı var ama allah ında hesabı var ve kesin olacak olan odur. .

13
1
yanıtYanıtla
İHTİYAR:

ÇANAKKALEDEN GEÇEMEDİLER HALA BU KAPIYI ZORLUYORLAR? YAZIK ŞANSLARINI ÇOK ZORLUYORLAR DOĞRU!!!!!!!!!

11
2
yanıtYanıtla
FERT:

canakkaleyi gectiler, Istanbul''a girdiler, tarih dersinde sene btmeden okulu filan mi biraktin sen. .

yanıt0
yanıt0
Feramuz:

Fert, kanka geldikleri gibi giderler diye bir sözümüz var hatıraltayım

yanıt0
yanıt0
BİR NUSİBET BİN NASİHATAN İYİDİR:

100 binleri devleti var milyonların devleti niye olmasın ki ne var bunda. . .

2
11
yanıtYanıtla
haberin var mı:

Midyata pirince gideyim derken, evdeki bulgurdan olacaksın acaba haberin var mı?

yanıt0
yanıt0
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title