Haberler

Clinton, Kritik Eyaletlerdeki Oyların Yeniden Sayımı İçin Atağa Geçti

Güncelleme:

ABD'de başkanlık seçimlerini kaybeden Demokrat aday Clinton'ın kampanya ekibi, başta Wisconsin olmak üzere bazı kritik eyaletlerdeki oyların yeniden sayılması için gerekli adımları atacaklarını açıkladı.

8 Kasım'daki başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'a kaybeden Demokrat Clinton'ın kampanya ekibi, bazı eyaletlerdeki seçim sonuçlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

TÜM ADIMLAR ATILACAK

Açıklamada, çok az farkla kaybedilen eyaletlerde oyların yeniden sayılması için gerekli tüm adımların atılacağı ifade edildi.

SİBER SALDIRI

Önceki gün başkanlık seçimlerine katılan Yeşil Parti adayı Jill Stein, Trump'ın kazandığı Wisconsin eyaletindeki oyların, "siber saldırı" gerekçesiyle yeniden sayılması için başvuruda bulunmuştu.

Seçim komisyonundan yapılan yazılı açıklamada, "Komisyon, başkan adaylarından birinin başvurusu üzerine eyalet genelinde oyların tekrar sayımı için gerekli hazırlıkları yapmaktadır." ifadesine yer verilmişti.

WISCONSIN ÖNCELİKLİ, MICHIGAN VE PENNSYLVANIA SIRADA

Clinton kampanyasının da oyların yeniden sayımı sürecine dahil olmasıyla başta Wisconsin olmak üzere kritik eyaletlerdeki yeni başvuruların sonucu şimdiden merak edilmeye başladı.

Ancak Clinton'ın ekibi, Wisconsin'de şu ana kadarki incelemelerinde herhangi bir siber saldırı izine rastlanmadığını da bildirdi.

Wisconsin'de seçimleri kazanan Trump 1 milyon 409 bin, Clinton ise yaklaşık 28 bin farkla 1 milyon 381 bin 823 oy almıştı.

TRUMP'IN AZ FARKLA KAZANDIĞI EYALETLER

Wisconsin'ın yanı sıra Trump'ın 12 bin oy farkla kazandığı Michigan ve 68 bin oy farkla kazandığı Pennsylvania'da da Clinton'ın ekibinin başvuru yapması ve oyların yeniden sayılması sürecine katılması bekleniyor.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Trump, başkanlık için gereken 270 rakamını geçerek 290 seçici kurul üyesinin desteğini almış ve 8 Kasım akşamı başkanlık seçimlerini kazanmıştı. Buna karşılık Clinton ise 232'de kalmıştı.

Oyların yeniden sayılmasının seçim sonuçlarını ne ölçüde etkileyeceği henüz bilinmiyor, ancak eğer bazı eyaletlerde oylar yeniden sayılır ve Clinton kritik eyaletlerdeki delegeleri kazanırsa başkanlık seçimlerinin matematiği bugünkünden farklı bir hal alabilir.

Kaynak: AA / Güncel

Hillary Clinton Donald Trump Michigan Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title