Haberler

Cizrelilerden Öcalan'ın Silah Bırakma Çağrısına Destek

İmralı Adası’nda bulunan Abdullah Öcalan’ın çağrısı ile 184 hendeğin kapatıldığı Şırnak’ın Cizre ilçesinde hayat normale dönmeye başlarken, halktan çağrıya büyük destek geldi.

İmralı Adası'nda bulunan Abdullah Öcalan'ın çağrısı ile 184 hendeğin kapatıldığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde hayat normale dönmeye başlarken, halktan çağrıya büyük destek geldi.

Abdullah Öcalan'ın yaptığı, PKK'nın silah bırakma kararı almak üzere bahar aylarında olağanüstü kongreyi toplaması çağrısından sonra Cizre'deki 184 hendek kapatılıp, hayat normalleşmeye başlarken, Cizreliler çağrıyı destekledi. 6-7 Ekim Kobani olaylarında Yurtsever Devrimci Harekatı (YDG-H) üyeleri tarafından kazılan tüm hendekler Öcalan'ın silah bırakma çağrısı ile kapatılırken, vatandaşlar da çağrıyı desteklediğini söyledi. Kazılan 184 hendek, Cizre Belediyesi'ne ait iş makineleri ile kapatılırken, hendeklerden dolayı kapalı olan yollar beş ay aradan sonra yeniden ulaşıma açıldı.

Gece iş makineleri tarafından açılan yollarda vatandaşlar beş ay aradan sonra bu yollardan ev ve iş yerlerine giderken, servis araçları da bu yolları kullanarak öğrencileri okullarına kadar götürdü. Abdullah Öcalan'ın açıklamalarını olumlu ve yerinde bulduğunu belirten esnaf Yusuf Kaya, bu adımlara karşılık hükümet yetkililerinin karşılık vermesini beklediklerini dile getirdi. Kaya, "Bu açıklamanın ülkemiz ve Ortadoğu halkları açısından yararlı olacağını düşünüyorum. Türkiye'de kültürü, dili ve tarihi açısından 18 millet var ama kimliğimiz ve bayrağımız birdir. Bu açıklamanın dünyaya yararlı olacağı kanaati ile bir esnaf ve vatandaş olarak destekliyorum" dedi.

Cizreli vatandaşlardan H. Emin Yalçın ise, "Abdullah Öcalan'ın yapmış olduğu bu çağrıya çok büyük bir şekilde destekliyoruz. Bizim de tek isteğimiz silahların susması ve akan kanın durmasıdır. Artık bu şiddet ve ölümler son bulsun ve bu memlekete huzur gelsin istiyoruz. İlçedeki hendeklerin kapatılması da bu sürece çok büyük bir katkısı olacaktır. Çünkü bizler artık huzursuzluk istemiyoruz çünkü artık bu sürecin böyle devam edip barışın gelmesi lazım" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title