Haberler

Cizre'deki Bodrum Katın Sırrı: İçeride Mamo ve Rozan Var

Güncelleme:

Cizre'de 'yaralılar var' denilerek güvenlik güçlerinin operasyonlarının engellendiği binada PKK'nın 'Mamo ve Rozan' kod adlı iki üst düzey ismin olduğu iddiası var.

Cizre'de yaralıların mahsur kaldığı iddia edilen binayla ilgili güvenlik güçlerine ulaşan yeni bilgiler var. Terör örgütünün üst düzey isimlerinin telefon ve telsiz görüşmelerini çözen güvenlik güçleri binada örgütün dağ kadrosu liderlerinden biri kadın, iki kişinin saklandığı istihbaratını aldı. Buna göre terör örgütü, binada bulunan diğer kişilerin canları tehlikeye de atılsa, bu iki teröristi binadan çıkararak Avrupa'ya kaçırmayı hedefliyor. Sırp keskin nişancılarla ilgili de çok özel bilgilere ulaşıldı.

TELSİZ KONUŞMALARINA YANSIDI

Cizre'de yaralıların mahsur kaldığı iddia edilen binayla ilgili, güvenlik güçlerinin ulaştığı son bilgiler dikkat çekici. Çünkü bu bilgiler arasında Avrupa'dan Kandil'e, Kandil'den Cizre 'ye ulaşan telefon ve telsiz görüşmeleri var.

SABRİ OK DEVREDE

Bölgedeki emniyet ve güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kandil ve Avrupa arasında telefon görüşmesi tespit edildi. PKK'nın Avrupa sorumlusu Sabri Ok'un Cizre'ye ve o binaya yönelik talimatları çözümlendi.

Bu görüşmelere göre binada örgütün dağ kadrosundan lider seviyesinde iki önemli ismin bulunduğu ortaya çıktı. Kod adları Mamo ve Rozan olan biri kadın, iki terörist.


"AVRUPA'YA GÖNDERİN" TALİMATI

Güvenlik güçlerinin hazırladığı rapora göre, telefon görüşmesinde Sabri Ok bu iki teröristin binadan mutlaka sağ olarak çıkarılması ve Avrupa'ya gönderilmesi talimatını verdi; "bunun için ne gerekiyorsa yapılsın" dediği de kayıtlara geçti.

Bu gelişme üzerine güvenlik güçleri, söz konusu bina etrafında çemberi daralttı. Edinilen bilgiye göre binada 30, çevredeki 7 binada da 30 olmak üzere bölgede 60 silahlı terörist var. Bölgedeki güvenlik kaynakları söz konusu binanın uzun süredir gizli revir olarak terörist tedavisinde kullanıldığını da belirtiyor.

Bunun yanı sıra, binanın uzun süredir mühimmat ve bomba yığınağı yapılan bir depo olarak kullanıldığı bilgisi de var. Binaya 150 metre mesafede 15 ambulans tutuluyor. Güvenlik güçleri, "size zarar verilmeyecek ambulanslara binin" çağrılarına binadan ateşle karşılık verildiğini belirtiyor.


SIRP PARALI TERÖRİST

Öte yandan, binada terör örgütünün gençlik yapılanmasında bulunan 2 YDG-H'linin teslim olmak istediği ancak teröristlerin buna izin vermeyerek iki genci infaz ettiği de gelen bilgiler arasında.

BİR BAŞKA BİLGİ DE DİYARBAKIR'DAN...

Terör örgütünün keskin nişancı olarak Sırp paralı teröristleri tuttuğu Adli Tıp'ta ortaya çıktı. Vurulan bir keskin nişancının Sırp olduğunun belirlenmesinin ardından yaralı olarak ele geçirilen bir başka nişancının da Sırp olduğu belirlendi.

Yaralı Sırp teröristin, para karşılığı PKK'lılarla birlikte çatıştığı öğrenildi. Sırp teröristin sorgusu Diyarbakır'da sürüyor. (Kaynak: CNN Türk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sağlık Bakanlığı Şırnak Cizre Cudi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (416)

Göktürkler:

Yüce ALLAH pkk, lıları ve destekçilerini helak eylesin. . !!

174
19
yanıtYanıtla
kürt:

amin. müslüman bir kürt olarak söylüyorum eğer devlete silah doğrultuyorlarsa cezaları verilmesi gerekir hemde misliyle. bu ülkenin ekmeğini yiyip ihanet edenler birgün ihanet ettiği devletten kurşunu yer.

yanıt187
yanıt13
batmanlı kürt:

bu teröristler acilen öldürülmesi gerekiyor. teslim almayın. . çatışmada öldürün. . .

144
15
yanıtYanıtla
ibo:

o binadaki asılsız yaralılar için o kadar şehit allah belanızı versin o binaya tankınız yokmu yerle bir edin

117
6
yanıtYanıtla
SERCAN:

BİNAYI HAVAYA UÇURUN

95
13
yanıtYanıtla
Samsunlu:

O binayı olduğu gibi başlarına yıkmalılar ne uğraşacaksın yıkmadan önce Oray''a girmesi gerekenlerde var Kadir inanır hainide bunların içinde

96
11
yanıtYanıtla
Adalet mülkün temeli:

Yazık şu hale bak binayı yıkmalı diyor, üstelik kadir inanırı da oraya tıkmalı diyor. Sizin gibi düşünmeyen insanlara hain demek bu kadar mı kolay. Üstelik oradaki yaralıların sivil olmadığını nerden biliyorsun belki de sivil olsa da sıkıntı değil diyorsundur, baksana kadir inanır da ölsün diyorsun sırf senin gibi düşünmediği için. Yazık çok yazık. Sizi bu faşizan düşüncenizden dolayı sizi şiddetle kınıyorum

yanıt4
yanıt18
ADALET MÜLKÜN TEMELİNE CVP:

hani geçenlerde PKK''nın tv sinde elimize 100-200 ypg ki kaldı devlet tankla topla geliyor diye ağlayan etekli vardı ya sen onu iyi tanırsın yayını kesip acizliğini gizlemişlerdi o eteklide orda sıkışmış köşeye sorun yok eğer dediğiniz gibiyse çıkıp teslim olsunlar Adelet mülkün temeli Türk yargısı onları temize çıkaracaktır. yooook bizim dediğimiz gibi hainle ki öyle leşşş olup geberecekler. sen ismini bilirsin YouTube da var bu seferde radyo kanalına ağlamış bulursun YAŞASIN TÜRK KÜRT KARDEŞL

yanıt5
yanıt2
MÜSLÜMAN:

GÜZEL ATTINIZ ORDA YARALI İNSANLAR VAR MÜSLÜMANLAR VAR VİCDANSIZLAR

12
92
yanıtYanıtla
faik:

Orda senin gibi zerdust hainler var ne muslumani??

yanıt8
yanıt2
Tüm 416 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title