Haberler

Cizre'de Sokağa Çıkma Yasağı ve Operasyonlar Sürüyor

Güncelleme:

Cizre'de cumadan beri sokağa çıkma yasağı sürerken, bugün de patlama ve silah sesleri duyuluyor. HDP'li Buldan 3 kişinin öldüğünü, cenazelerinin cami ve evlerde tutulduğunu söyledi.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde cuma akşamı uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı devam ederken, bugün de ilçenin birçok mahallesinde patlama ve silah sesleri duyuldu. HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Cizre'deki milletvekillerinden 1'i çocuk 3 kişinin öldüğünü, cenazelerinin cami ve evlerde tutulduğunu öğrendiklerini söyledi. Olayların başladığı günden bu yana Cizre İlçesi'nden Şırnak'a tedavi için 10 yaralı getirildi.

TELEFON DA, İNTERNET DE, ELEKTRİK DE YOK!

Cizre İlçesi'nde yuvalanan ve güvenlik güçlerinin girişini engellemek için sokaklara hendekler kazan PKK'ya karşı cuma akşamı sokağa çıkma yasağı konularak başlatılan operasyon üçüncü günde devam ediyor. Sokağa çıkma yasağı ile birlikte ilçedeki telefon ve internet iletişimi kesilirken, ilçeye elektrik de verilmediği belirtildi.



Yetkililer halkın gıda ve her türlü ihtiyacının karşılandığını açıkladığı Cizre'de açılan fırın önünde ekmek kuyruğu oluştu. Çatışmaların yoğunlaştığı mahallelerde, güvenlik güçlerine direnen grupların sokakları perdelerle kapattığı görüldü. Çatışma sırasında park halindeki bir çok araca da kurşun isabet etti.



BULDAN: 3 KİŞİ ÖLDÜ, CENAZELER AMBULANS GİTMEDİĞİ İÇİN EVLERDE VE CAMİLERDE TUTULUYOR

HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Cizre'de partilerinden 10 milletvekilinin bulunduğunu, onlardan bilgi almaya çalıştıklarını söyledi. Milletvekillerinden aldıkları bilgilere göre çatışmalarda 1'i bebek 3 kişinin öldüğü bilgisini aldıklarını belirten Pervin Buldan, mahallelere ambulans gönderilmediği için cenazelerin evlerde ve camide tutulduğunu, milletvekillerinin de defin işlemi için girişimlerini sürdürdüğünü söyledi.



Cizre'de yiyecek ve su sıkıntısının baş gösterdiğini söyleyen Buldan, uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması için İçişleri Bakanlığı ve Kamu Güvenliği Müsteşarlığı nezdinde görüşmelerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pervin Buldan Şırnak Cizre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

Yazık:

Askere kurşun sıkmadan önce düşünecektiniz

36
17
yanıtYanıtla
KÜRTTEN ALIŞVERİŞ YAPMA:

Eline şehit kanı bulaştırma.kurtlerin tamamına yakını gonullu olarak pkk nın partisi hdp ye oy verdi.

31
18
yanıtYanıtla
BATIDA KÜRT BIRAKMAYIN:

Kurtlerden ayrılma konusunda referandum istiyoruz.

22
21
yanıtYanıtla
almanciMobil-ANDROID:

hdp hdp diyordunuz görün iste

27
12
yanıtYanıtla
bayram:

gebertin vatan hainlrinin hepsini polis askedede suç var ben orada olsam gördüğümün karnını deşerim

7
15
yanıtYanıtla
aaa:

Ambulansları yakarken düşünseydiniz

10
1
yanıtYanıtla
yorum farkı:

Sürmeli

4
5
yanıtYanıtla
e.coşar:

insan insan gibi yaşar inek inek gibi yaşar

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title