Haberler

Cizre'de Öldürülen Terörist Sayısı 483 Oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonlarda 9 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonlarda 9 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 483 oldu.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonlarda 9 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyondlara toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 483 oldu. Yedi el yapımı patlayıcı imha edilirken, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 23 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, iki av tüfeği, bir gaz bombası, 20 av fişeği ve iki roket atar mühimmatı ele geçirildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda ise 7 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 144 oldu. 37 el yapımı patlayıcı tespit/imha edilirken, cephanelik de ele geçirildi. Üç Biksi makineli tüfeği, bir Zagros marka (zırh delici) uzun namlulu silah, 45 Kaleşnikof piyade tüfeği, iki Kannas keskin nişancı tüfeği, beş M-16 piyade tüfeği, (ABD) 10 roketatar, bir av tüfeği, 270 RPG-7 roketatar mühimmatı, 235 roketatar sevk fişeği, 152 el bombası, 4 bin 470 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, muhtelif cins ve çok miktarda fişek, 215 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif cins ve çok miktarda malzeme (18 el bombası fünyesi, 67 adet boş metal profil, 250 kg toz madde, iki çuval kimyasal madde, 195 kg hidrojen peroksit, 3 bin kg amonyum nitrat, 400 büyük boy pil, bir kutu torpil, 18 bin 100 metre elektrik kablosu, 330 tüp silikon, dört akü), 150 metre branda, üç telsiz, 21 kütüklük, muhtelif cins ve çok miktarda tıbbi malzeme (39 kg tentürdiyot, bin 800 şırınga, 40 paket serum takımı, sekiz paket şeffaf eldiven, 10 paket gazlı bez, 200 damar yolu açma iğnesi, 500 neşter, dokuz kutu dikiş seti, 11 adet tıbbi malzeme sıvısı, 13 adet kol askısı, üç takım atel seti, 25 takım serum seti, 20 sargı bezi, üç tıbbi malzeme pompası), çok sayıda gaz maskesi, battaniye, giysi, erzak vb. yaşam malzemesi ele geçirildi.

Tunceli Hozat'ta 10 ev ve eklentilerinde yapılan aramada bir tabanca, 16 tabanca fişeği, 7 av tüfeği, 28 av tüfeği fişeği, bir kurusıkı tabanca, sekiz kurusıkı tabanca fişeği, iki el telsizi, üç dizüstü bilgisayar, bir bilgisayar kasası, üç tablet bilgisayar, 15 cep telefonu, iki fotoğraf makinesi, muhtelif cins ve miktarda dijital materyal (üç mini kaset, 132 CD, 11 hafıza kartı, 17 sim kart, yedi flaş bellek, bir kart okuyucu, bir MP3 çalar, iki hard disk, yedi video kaset) ile çok miktarda siyasi içerikli kitap, gazete küpürü ve dergi ele geçirildi. 13 kişi ise, "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan gözaltına alındı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title