Haberler

Cizre'de Öldürülen 8 Kişinin Cesedi Otopsi İçin Şanlıurfa'ya Getirildi (2)

Hdp VE DBP'LİLERDEN KINAMA Cizre'den Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na getirilen 8 cenazeden otopsisi tamamlanan 3'ü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.

Hdp VE DBP'LİLERDEN KINAMA

Cizre'den Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na getirilen 8 cenazeden otopsisi tamamlanan 3'ü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi. Cenazelerin kente geldiği bilgisini alan HDP ve DBP üyeleri ise Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Aralarında HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın da bulunduğu grup adına basın açıklamasını okuyan HDP İl Eş Başkanı Sevda Özbingöl, Cizre'de ölenlerin cenazelerinin farklı kentlere gönderilerek olayın büyüklüğünün kamuoyundan gizlenmeye çalışıldığını öne sürdü.

Açıklamanın ardından 200 kişilik grup yürüyerek 8 cenazenin otopsilerinin yapıldığı Adli Tıp Kurumu'na gitti. Ancak, bölgede zırhlı araçlarla önlem alan polis, kalabalığın geçişine izin vermedi. Kısa süreli tartışmanın ardından polis, oluşturduğu barikatı açtı ve kalabalığın Adli Tıp Kurumu bahçesine geçişine izin verdi. HDP ve DBP'lilerin bekleyişinin sürdüğü Adli Tıp Kurumu çevresinde polis önlemi de devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Şanlıurfa Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title