Haberler

Cizre'de 2 Okulu Ateşe Verdiler

Cizre İlçesi'nde Kürtçe okul açılmasıyla birlikte başlayan gerginlik, bugün iki okulun ateşe verilmesiyle devam etti.

Cizre İlçesi'nde Kürtçe okul açılmasıyla birlikte başlayan gerginlik, bugün iki okulun ateşe verilmesiyle devam etti. Kürtçe eğitimin verileceği Berivan İlkokulu'nun mühürlenip kapatılmasının ardından, ilçedeki diğer okullar hedef haline geldi. Dün 4 okulu ateşe veren kimliği belirsiz kişiler, bugün akşam saat 21.00' sıralarında Atatürk Anadolu Lisesi ve İsmail El Ceziri İlköğretim Okulu'nu ateşe verdi.

Her iki okula eş zamanlı düzenlenen saldırıda, molotof kokteylli saldırı düzenleyen kimliği belirsiz kişiler, her iki okulda yangın çıkmasına sebep oldu.

İlk olarak Atatürk Anadolu Lisesi'ne molotof kokteyli ile saldıran korsan göstericilere, polis ekipleri de gaz bombalarıyla müdahalede bulundu. Bu arada okulda çıkan yangını söndürmek için gelen itfaiye aracı da taşlı saldırıya uğradı. Saldırıda itfaiye aracının camları kırılırken, yaralanan olmadı.

Atatürk Anadolu Lisesi'ne saldırı olduğu saatlerde İsmail El Cezeri İlkokulu'na da molotof kokteylli saldırı düzenlendiği haberi geldi. Atatürk Lisesi'ndeki yangın söndürülürken, El Cezeri İlkokulu'nda çıkan yangın devam ediyor.

Okullara yönelik saldırılar üzerine Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de alarma geçti. Müdürlük, bütün okullarda gece bekçileri görevlendirildi. Bekçiler bugece sabaha kadar ilçe merkezindeki tüm okullarda nöbet tutacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title