Haberler

"Cive Cive Pakistan" Şarıkısının Yazarı Vefat Etti

Güncelleme:

Tanınmış Urdu şairi, eleştirmen, oyun , deneme, makale yazarı, alim ve Pakistan'ın ünlü şarkısı " "Cive Cive Pakistan'ın " yazarı Jamiluddin Aali 23 Kasım 2015 günü Karaçi'de 90 yaşında vefat etmiştir.


Jamiluddin Aali Pakistan hükümetinden üç ödül almıştır. Bu ödüller; 1992 yılında aldığı Cumhurbaşkanı Performans Onur Ödülü, 2003 yılında aldığı Urdu Edebiyatı "Hilal-e- İmtiyaz" Ödülü ve Kamal-i- Funn ödülleridir. Jamailuddin Aali,ayrıca, Urdu Sözlüğü Kurulu'nun 3 yıl boyunca başkanlığını yapmıştır.

Jamiluddin Aali'nin en çok bilinen milli şarkıları :" Aye Watan Ke Sajelay Jawanoo" ( 1965 yılında Hindistan ile Pakistan arasındaki savaşta Noor tarafından orijinal olarak okundu. "Cive Cive Pakistan" (Shahnaz Begüm 1968 yılında orijinal haliyle okundu ve "Hum Mustafavi Mustafavi Hain" ( 1974 yılında Lahor 'da yapılan ikinci İslam Zirvesi zamanında popüler bir şarkıydı).

Jamiluddin Aali'nin vefatı milleti üzüntüye boğan büyük bir kayıptır. Başbakan Muhammad Nawaz Sharif, Jamiluddin Aali'nin vefatından derin üzüntü duyduğunu ifade etti ve Jamailuddin Aali'nin vefatının Pakistan edebiyat aleminde yeri çok zor doldurulacak büyük bir boşluk oluşturacağını belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Pakistan Karaçi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title