Haberler

Cirit Yarışları Nefes Kesti

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 26 bin lira ödül verilecek turnuvaya 80 sporcu katılıyor Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen: "Bizim medeniyetimizin, değer anlayışımızın hatta Peygamberimizin bile yaptığı bir spor dalıdır"

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 26 bin lira ödül verilecek cirit turnuvası, 80 sporcunun katılımıyla başladı.

Cirit sporunu teşvik etmek ve yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Erzurum Cirit Sahası'nda düzenlenen turnuvaya 8 takım katıldı.

Müsabakanın ilk maçında, Ejder Atlı Spor ile Osmanlı Atlı Spor Kulübü karşılaştı. Takımların birincilik için mücadele etmesi, nefes kesti.

Üç gün sürecek müsabakalar sonunda birinci olan takıma 10 bin lira, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye 5 bin, dördüncüye ise mansiyon ödülü olarak 3 bin 500 lira ile kupa ve madalya verilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, törende yaptığı konuşmada, belediye olarak sosyal, sportif faaliyetlere önem verdiklerini ve yatırımları hızlandırdıklarını ifade etti.

Ciridin, Türkler'in yüzyıllardan beri oynadığı ata sporu olduğunun altını çizen Sekmen, şunları kaydetti:

"Türkler, Orta Asya'dan Anadolu'ya bu atlı oyununu beraberinde getirmişlerdir. Türkler için at vazgeçilmez bir unsurdur. Türkler'in, yüzyıllardan beri sürdürdüğü ata sporu cirit, ülkemizin en önemli sportif oyunları arasındadır. Bizim medeniyetimizin, değer anlayışımızın hatta Peygamberimizin bile yaptığı bir spor dalıdır. Anadolu'da geleneksel olarak yaygın olan cirit, mertlik, yiğitlik ve sportmenliği temsil eder."

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından yürütülen aktif projelerle ciridin gösteriş sporu olmaktan çıkartılarak, yaygın hale getirildiğini vurgulayan Sekmen, Dadaşların vakar duruşuyla özdeşleştiğini belirtti.

Bir dönem sadece Uşak, Eskişehir ve Erzurum illerinde revaçta olan cirit sporunun artık 10'un üzerinde kentte yaygın hale getirildiğini anlatan Sekmen, bunun yeterli olmadığını ve daha da yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Sekmen, cirit sporunu bütün illerde sevdirmenin yolunu aradıklarını, gençliğe bu sporu sevdireceklerinin atını çizerek, ata sporuna önem verdiklerini ve dünyaya duyurmak için mücadele ettiklerini belirtti.

Ciride turist ilgisi

Bu arada, Kanada'dan gelen turist kafilesi, cirit müsabakalarını izledi. Bazı misafirler, ata binerek fotoğraf çektirdi. Turistlerden Amisa Vandervelden, bir şirketin düzenliği tur kapsamında Kanada'dan Türkiye'ye geldiklerini kaydetti.

Önce İstanbul'u gezdiklerini anlatan Vandervelden, "Sadece videolarını izlemiştim, ilk kez canlı olarak gördüm. Çok heyecanlıyız çünkü ilk kez ata bindim. Müsabakaları zevkle izliyorum" diye konuştu.

Michael Peters de atları çok sevdiğini ifade ederek, zevkli ve farklı bir spor olduğunu söyledi. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Atlı Spor Kulübü Mehmet Sekmen Erzurum Kanada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title