Haberler

Çipras'tan Avrupa Merkez Bankası'na: Şantaja Boyun Eğmeyiz

Güncelleme:

Avrupa Merkez Bankası'nın Yunan bankalarına desteği kesmesi üzerine Başbakan Çipras, "Yunanistan şantaja boyun eğemez çünkü Avrupa'da demokrasiye şantaj yapılamaz." dedi.

Avrupa Merkez Bankası'nın, bankaların Yunanistan'ın borçlarını kredi teminatı olarak kullanmasına izin veren muafiyeti kaldırdığı bildirilmiş, bu kararla Yunanistan'ın borçlarını ödemek için yeni kredi alması zora girmişti.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Yunan bankalarına desteği kesmesi üzerine Başbakan Aleksis Çipras "Yunanistan şantaja boyun eğemez çünkü Avrupa'da demokrasiye şantaj yapılamaz." dedi.

ÇOK SİNİRLENDİ: YUNANİSTAN HİÇ KİMSEDEN EMİR ALMAZ!

Radikal sol Syriza Partisi lideri Çipras, 25 Ocak seçimlerini tasarruf politikalarına son vermek ve borçların silinmesi için masaya oturma vaatleriyle kazanmış ve 10 gün önce de bir koalisyon hükümeti kurmuştu. Bazı Avrupa liderleriyle yaptığı görüşmelerden eli boş döndüğü yorumlarını reddeden Çipras, dün mecliste yaptığı konuşmada, "Yunanistan hiç kimseden emir almaz, hele e-posta yoluyla... Bir haftada krizin beş yılında kazanamadığımı kadar müttefik kazandık" dedi.

YUNANİSTAN MERKEZ BANKASI ZORDA

ECB, fonlama karşılığında Yunan tahvillerini kabul etme uygulamasını önceki akşam ani bir kararla iptal etmiş ve bankaları finanse etme yükünü Yunanistan Merkez Bankası'nın üzerine yıkmıştı. Bu durumda, Yunanistan Merkez Bankası gelecek haftalarda bankalara on milyarlarca euro ek acil likidite sağlamak zorunda kalacak.

ECB'nin internet sitesinden duyurduğu karar 11 Şubat'ta yürürlüğe girecek.

Çipras'ın ziyaret ederek destek aradığı merkez sol liderlerden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile İtalya Başbakanı Matteo Renzi de ECB kararını desteklediklerini söylemişlerdi. Ancak konuya yakın iki kaynağın verdiği bilgiye göre ECB, Yunan Merkez Bankası'na, ülke bankalarına 60 milyar euroya kadar acil likidite desteği vermesi için yeşil ışık yaktı. ECB ise bu konuda bir açıklama yapmadı.

Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Yannis Stournaras, Yunan bankalarının "kesinlikle güvenli" olduğunu ve likidite sorunları bulunmadığını söyledi. Stournaras dün gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mevduatlar ve likidite kesinlikle güven altında." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Merkez Bankası Yunanistan Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500

Yorumlar (43)

VATANDAŞ:

ÇUPRA HEM SUÇLUSUNUZ HEM GÜÇLÜ, YEDİNİZ TATLI TATLI ÇALIŞMADAN ŞİMDİ ZOR GELİYOR TABİ, SEN BİLE BİLE GELDİN, RABBİNE YALVAR DİYECEĞİM AMA ATEİSTTİN ZOR İŞİN ÇOK ZOR, HEM SEN HEM HALKIN ÇALIŞMADAN YEMEYE ALIŞMIŞSINIZ, HAZIRA DAĞ DAYANMAZ

23
8
yanıtYanıtla
Doğru sözlümobilWeb@haberler.com:

kendi oğlunu kriptolu telefondan aramıyan bir adam , işte başbakan bu

20
6
yanıtYanıtla
genc kürtmobilWeb@haberler.com:

Helal biraye Çipras

18
7
yanıtYanıtla
nukleer fuzem@m.m:

Yesile bastim yuzumdeki tebessum icin sagol

yanıt1
yanıt0
TurkoMobil-ANDROID:

on bes yildir tayyip erdogana camur atıyorsunuz gorun hirsizligin oldugu ulke nasil oluyor bu ulke batacak olsa ilk siz kacarssiniz ülkeye hep zararınız var kominustler sizden kime fayda olmus yunanlilar bitti bu saatten sonra iyice biter.

10
11
yanıtYanıtla
osmanlimobilWeb@haberler.com:

Hic uzulme cigars yakinda kilictaroglu ve selahattin demirtas sana moral ziyaretine gelir konusma uslubunu ogretirler onlar yillardir bos bos konusuyorlar .

10
10
yanıtYanıtla
KadirMobil-IOS:

Küstah açlıktan geberiyor birde artistlik yapıyor

11
7
yanıtYanıtla
yazmasam daha iyi:

Sen bizim Çulsuz Selo''ya çok benziesen kurban. .

11
5
yanıtYanıtla
uzman:

Çiprası tanırım iyi çocuktur namazında niyazında kendisi.

12
4
yanıtYanıtla
fazla yırtınıyormobilWeb@haberler.com:

Solun bu dünyada yapmayı en iyi bildigi şey şiddet,despotizm,bencillik,kendini begenme,adaletsizlik,din düşmanlığıdır.oysa ki dine bu denli düşman olmamış olsalardı kapitalizm ve emperyalizm bu kadar rahat ilerleyemezdi çünkü inanlar da bu düzen hakkında aynı idealleri paylaşıyordu.

10
5
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title