Haberler

Çipras: "Brexit, İlk Sözün Teknokratlarla Borsalarda Değil, Siyasette Olması Gerektiğini Gösteriyor"

Avrupa'nın değerlerine dönebilmesi için ilerici ittifaklara ihtiyacı olduğunu, daha demokratik ve sosyal politikalara yönlenmesi gerektiğini söyleyen Çipras, bugünü Avrupa için son derece zor bir gün olarak nitelendirdi.

Avrupa'nın değerlerine dönebilmesi için ilerici ittifaklara ihtiyacı olduğunu, daha demokratik ve sosyal politikalara yönlenmesi gerektiğini söyleyen Çipras, bugünü Avrupa için son derece zor bir gün olarak nitelendirdi. İngilizlerin bu kararına saygı duyulması, ancak gönderdiği mesajların da özenle üstünde durulması gerektiğini vurguladı. Bu mesajın ani olmadığını, imansız kemer sıkma politikalarının aşırı sağ partilerin gitgide boy göstermesine neden olduklarını hatırlatan Çipras, "Hepimiz, Avrupa'da kopan krizin nedenlerini sorgulamamız gerek. Aşırı sağ partilerin ve milliyetçiliğin günden güne artması, buzdağının yalnız tepesidir. Demokratik ilkelerden uzaklaşmış Avrupa, yardımcı rolünde değil cezalandırıcı rolündedir. Bu şekilde toplumla yöneticiler arasında açık daha da artıyor, insanlar da bu birleşmeden kopmak istiyor, ancak bu yol bir çıkmaza doğru gidiyor" dedi ve açıklamasının sonuna "Teknokratların kasıntılı, sert dili artık insanları korkutmuyor, tersine sinirlendiriyor. Birleşmiş bir Avrupa için acilen sosyal ve demokratik ilkelere dönmemiz şart" diye ekledi.

Brexit'in iki ülke arasındaki ticareti ve turizmi etkileyeceği düşünülürken, bu gelişmelerin Yunan ekonomisindeki etkileri konusunda ülkenin en büyük bankası olan Peiraios Bankası Başkanı Mihalis Sallas, Alman Handelsbatt gazetesine yaptığı açıklamada "Yunan borsasında %15 bir düşüş kaydedildiyse de Brexit'in Yunanistan'ı fazla etkileyeceğine inanmıyorum" dedi. - Atina

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title