Haberler

TSK'da Komutan Olan Doğa Asi Çevik, Kadın Olmak İsterken Öldü

Güncelleme:

TSK'da jandarma astsubay olarak görev yaparken transeksüel olduğu ortaya çıkınca atılan Doğa Asi Çevik, cinsiyet değişim ameliyatının ardından hayatını kaybetti.

Antalya'daki özel bir hastanede cinsiyet değişikliği ameliyatı olan transeksüel 33 yaşındaki Doğa Asi Çevik, ameliyat sonrası girdiği komada solunum yetmezliği ve enfeksiyon yüzünden öldü. Çevik'in cenazesi otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Ankara'ya götürüldü. Çevik'in ölümünü sosyal medyada duyuran trans arkadaşları, övgü dolu sözler yayınladı.

TRANSEKSÜEL OLDUĞU ORTAYA ÇIKINCA ORDUDAN ATILDI

Ankara'da oturan ve uzun süredir Trans Danışma Merkezi Derneği'nin (T-Der) danışmanlığı yapan transeksüel Doğa Asi Çevik, cinsiyetini kadın olarak değiştirmek için geçen hafta Antalya'ya geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde jandarma astsubay olarak görev yaparken transeksüel olduğu ortaya çıkınca atılan Doğa Asi Çevik, geçen hafta Özel Medisu Hastanesi'nde cinsiyet değişikliği ameliyatı oldu.

Pazar günü solunum ve böbrek yetmezliği nedeniyle vücudunda enfeksiyon oluşan Çevik'in durumu pazartesi günü daha da ağırlaştı. Doğa Asi Çevik'in iki gün içinde tamamen iflas eden vücudu daha fazla dayanamadı ve salı günü hayatını kaybetti.

"18 YAŞIMDA KOMUTANDIM"

Dönmelere Doyamadık adlı kitabı için röportaj veren Çevik yaşadıklarını şöyle anlatmıştı:

"Babam askerdi. Liseden sonra astsubay sınıf okuluna gitmiştim. Erkekliğin o kadar ağır bir hali vardı ki orada. Kadın olarak çok zorlandım. Sonra meslek hayatımda da hep rol yaptım. 18 yaşında devletin askeriyesinde komutandım. Onları yönetmemi, sert bir erkek olmamı bekliyorlar. İş anlamında başarılıydım. Jandarma olduğum için trafik kazası, cinayet gibi adli olaylarla ilgilenirdik. Rozetim filan var hatta. Bu kadar başarılı çalışmama rağmen, trans olduğumu söylediğimde bütün belgeler, övgüler, rozetler sıfırlandı."

ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Çevik'in öldüğü bilgisi önce arkadaşlarına ve daha sonra yakınlarına bildirildi. Dün hastaneden alınan Çevik'in cenazesi Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Ankara'ya götürüldü.

Çevik'in travesti arkadaşları ölüm haberini sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Trans Danışma Merkezi Derneği danışmanlarından trans aktivist arkadaşımız Doğa Asi Çevik, Antalya'da geçirdiği cinsiyet geçiş ameliyatı sonrası girdiği komadan çıkamayarak vefat etmiştir' diye duyurdu.

Demhat Aksoy adlı bir başka arkadaşı ise şiir yazdı. Şiirinde Doğa Asi Çevik'e seslenen Aksoy, "Şimdi sen olmayacak mısın? Sana öldü mü diyeceğim? Hayır, Doğa sen ismin gibi, Asi'ydin de.. Dinlen, rahat uyu.. Güzel ruhlu, nayif kadın.." cümlelerine yer verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Tsk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500

Yorumlar (81)

etekciler nerdemobilWeb@haberler.com:

Bakıyorum da gerillalara laf atan terörist Ülkücüler toz olup uçmuş...Allah korkusu olmasa içiniz de işte böyle Allahın tokadıni yersiniz...PKK Kürtlerin gurur kaynağıdır..biz kimseye hakaret etmeyiz bu bize yakışmaz hakaret küfür sahibine aittir.Allah merhumun taksiratini affetsin..

93
29
yanıtYanıtla
alimobilWeb@haberler.com:

Bunlar mi koruyacak bizi dış tehditlerden vay halimize bizim

58
49
yanıtYanıtla
dadaş:

hahah bizim ordumuzda bunlardan çok var :) hatta üst rütbelerde bile :)

73
29
yanıtYanıtla
yaziklar olsunmobilWeb@haberler.com:

Tüh yaziklar olsun bize ele güne rezil ettiniz orduya sıfır güvenim kalmadi

55
20
yanıtYanıtla
!!!!!!Mobil-IOS:

Askere laf Stan pkk bozuntusu sizinkiler aylarca daglarda ne yapiyor saniyorsun Sen tanidigin dagdan kacan varsa sor anlatsin sana.......

35
32
yanıtYanıtla
Trans silahlı kuvvetlerimobilWeb@haberler.com:

Tsk olmuş TGV

42
24
yanıtYanıtla
keceli:

tsk lı olduğunu nerden çıkartıyonuz atılmış işde demekki tsk lı değil işiniz gcünüz orduya leke atmak

29
12
yanıtYanıtla
veysi 21:

arkadaslar sakalari bir tarafa birakalim, bu olay herkesin basina gelebilir. garibanin sucu günahi yoktur, bu dogustan olan biseydir, kadinsi kromozomlar erkeksi kromozomlardan daha fazla oldugu icin öyle bir hastalik ortaya cikar. Allah rahmet eylesin.

35
1
yanıtYanıtla
Recber azazimobilWeb@haberler.com:

Tam bir kemalist simdi ata la bereber

8
27
yanıtYanıtla
veysi 21:

Allah rahmet eylesin, T-ran S-eksüel K-omutan

25
9
yanıtYanıtla
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title