Haberler

Cinayete Neden Olduğu" Öne Sürülen Kayıp Kız Kardeş Ortaya Çıktı

Adana'da 10 yıl sonra cesedi bulunan kayıp kuaför Oğuzhan Ekinci'nin, kız arkadaşının ağabeyleri ve arkadaşlarınca işkence edilerek öldürüldüğü iddiasıyla ilgili 8'i tutuklu 14 kişinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana'da 10 yıl sonra cesedi bulunan kayıp kuaför Oğuzhan Ekinci'nin, kız arkadaşının ağabeyleri ve arkadaşlarınca işkence edilerek öldürüldüğü iddiasıyla ilgili 8'i tutuklu 14 kişinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan Muhammet Ali Yüksel, Hüseyin Yücel, Haluk Köse, Kemal Dolgun, Muhammet Ulus, Bülent Akyüz, Mustafa Efe ile bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Başka suçtan Konya'da tutuklu bulunan Bülent Yüksel (49) ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşma salonuna bağlandı.

Sanık Muhammet Ali Yüksel savunmasında, kız kardeşi Gülşen ile Oğuzhan Ekinci arasındaki ilişkiden haberi olmadığını ve o dönemde cezaevinde bulunduğunu belirtti.

Cezaevinden çıktıktan sonra ağabeyi Cengiz'in kendisini telefonla arayıp bir restorana çağırdığını ileri süren Yüksel, şöyle devam etti:

"Ben gittiğimde restorandan çıkıyorlardı. Onlar oradan Oğuzhan'ı aldı, ben de kız kardeşim Gülşen ile çıktım. Onlar daha sonra sanıklardan Kemal'in evine gitmişler. 2-3 defa o eve gittim. Şiddet uygulamadım. Bana 'Benim kim olduğumu biliyor musun?' deyince öfkeden suratına yumrukla vurdum. Yere düştü kafasını yere vurdu. Bülent Akyüz, sopayla vurarak 'Bu ajanı öldürelim. Cezasını da yatarım.' dedi. Oğuzhan'ı Bülent'in elinden zorla aldık. Nefes almıyordu. Ben vurduktan sonra mı yoksa Bülent'in sopayla vurmasıyla mı öldü bilemiyorum. Durumu ağabeyim Cengiz'e bildirdik, 'O da ben karışmam ne yaparsanız yapın.' dedi. Bülent, Oğuzhan'ın cesedinin gömüldüğü yeri ayarladı. Halıya sarıp götürdük. Bülent yakıp, gömdü."

Amaçlarının kız kardeşi Gülşen'i korumak olduğunu savunan Yüksel, "Adam gibi kız kardeşimi sevmiş olsaydı evlenmesine izin verirdik." dedi.

Bülent Akyüz ise iddiaları reddederek, sadece yaşananlara şahit olduğunu öne sürdü.

Öldürüldüğünden şüphelenilen kadın duruşmada

Mahkeme Başkanı, Yüksel kardeşlerin annesi Fatma Yüksel'e öldürüldüğü tahmin edilen Gülşen Yüksel'in yaşayıp yaşamadığını sordu.

Anne Yüksel, kızının yaşadığını bir süre önce öğrendiğini dile getirerek, olayla ilgili bilgisinin bulunmadığını iddia etti.

Söz verilen sanıklardan Bülent Yüksel'in avukatı ise kendisinden haber alınamadığından öldürüldüğü iddia edilen Gülşen Yüksel'i mahkemeye getirdiklerini ve Adliye Polis Karakolu'nda beklediğini kaydetti. Kadının sanıklarla yüz yüze gelmek istemediğini ifade eden avukat, sanıkların duruşma salonundan çıkartılmasından sonra Gülşen Yüksel'in yaşadıkları ve bildiklerini anlatacağını söyledi.

"Her gece sabah okula gideceğim diye uyanıyorum"

Mahkeme Başkanı sanıkları dışarı çıkartmasının ardından salona getirilen Gülşen Yüksel, 10 yıldır Mersin'de kız kardeşinin yanında yaşadığını bildirdi.

Bugüne kadar korktuğu için herhangi bir kamu dairesinde işlem yaptırmadığına dikkati çeken Yüksel, şunları anlattı:

"O dönem üniversitede öğrenciydim. Ağabeyim Cengiz Yüksel'in eşi sayesinde kuaförlük yapan Oğuzhan Ekinci ile tanıştım. Yengem arkadaş olmam için ısrar etti. Arkadaş olduk. Bu arkadaşlığımız duygusallığa dönüştü. Oğuzhan beni telefonla arayıp kuaför dükkanına çağırdı. İsteğimin dışında benimle birlikte oldu. Ekinci devamlı beni arayıp, taciz ve tehditte bulundu. Başıma gelenleri kimseye anlatamadım. Yaşananları ağabeyime söylemekle beni tehdit etti. Baskılara dayanamadım. Tabancayı kafama ateş edip intihar etmek istedim. Uzun süre yatalak kaldım. Bu insandan uzaklaştığımı sandım. Telefonla beni tekrar taciz ve tehdit etmeye başladı. Ağabeyim Cengiz ilk kez beni bir restoranda onunla gördü. Bizi bir yere götürdüler. Ağabeyim kendisine ne bir fiske vurdu ne de ağır konuştu. Yüzleşme gibi bir şey oldu. Daha sonra Oğuzhan'ı görmedim. Haftada 1-2 kez epilepsi nöbeti geçiriyorum. Sonrasını hatırlamıyorum. Oğuzhan'ın öldürüldüğünü haberlerden öğrendim. Eğer kötü bir şey yapmış olsaydım beni de öldürürlerdi. Aile şerefimi, her şeyimi benden aldılar. Üniversite öğrencisiydim. Geleceğim parlaktı. Her şeyimi aldılar. 10 yıl olmuş, 10 yıl olduğunun bile farkında değilim. Her gece sabah okula gideceğim diye uyanıyorum. Olayın mağduruyum."

Gülşen Yüksel'in duruşmada görüntülerini aldıran Mahkeme Başkanı, DNA'ya ihtiyaç duyulması halinde irtibat kurulması için iletişim bilgilerini de istedi.

Mahkeme heyeti, Mustafa Efe'nin tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay

Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 10 yıl önce kaybolan kuaför Oğuzhan Ekinci'nin, kendisi gibi kayıp olduğu ileri sürülen kız arkadaşı Gülşen Yüksel'in ağabeyleri ve arkadaşları tarafından 4 gün boyunca işkence edilerek öldürüldüğünü belirlemişti.

İşkence sırasında fenalaşınca doktora tedavi ettirildiği, ardından da işkenceye devam edildiği belirlenen genç kuaföre ait kemik parçaları, geçen yıl 11 Ağustos'ta Mersin'in Silifke ilçesindeki arazide üzerine beton dökülmüş mezarda bulunmuştu.

İddianamede, kayıp Gülşen Yüksel hakkında ailesinin başvuruda bulunmadığına işaret edilerek, öldürüldükten sonra cesedinin ortadan kaldırıldığının değerlendirildiği belirtilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Gülşen Yüksel Fatma Yüksel Mustafa Efe Ekinci Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title