Haberler

Çınarcık Barajı Bursa’ya Hayat Verecek

Bursa Büyükşehir Bel. Bşknı, Yıllık 422 Milyon Kilowat Saat Elektrik Üretilecek Olan Çınarcık Barajı'ndan, 2020 Yılından Sonra Bursa'ya 145 Milyon Metreküp Su Verileceğini Söyledi.

BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, su kaynakları açısından Türkiye'nin en şanslı illerinden biri olan Bursa'nın, Doğancı ve Nilüfer'in ardından Çınarcık Barajı ile uzun yıllar su sıkıntısı yaşamayacağını söyledi. Başkan Altepe, elektrik üretiminin kısa zaman içinde başlayacağı Çınarcık Barajı'ndan 2020 yılından Bursa'ya 145 milyon metreküp su verileceğini kaydetti.

Başkan Altepe, Orhaneli Çayı üzerinde 1996 yılında yapımına başlanan Çınarcık Barajı´ndan elektrik üretiminin yapılacağı Fadıllı Köyü'ndeki Uluabat Kuvvet Tüneli Hidroelektrik Santrali'nde incelemelerde bulundu. Kuvvet Tüneli ve Hidroelektrik Santrali'ni yap-işlet-devret modeliyle yapan Ak Enerji firmasının yetkililerinden bilgiler alan Başkan Altepe, elektrik üretimi, sulama ve içme suyu için kullanılacak olan Çınarcık Barajı sayesinde Bursa'nın uzun yıllar su sıkıntısı yaşamayacağını vurguladı.

Bursa için önemli bir yatırım

Kısa süre içinde üretimin başlayacağı Kuvvet Tüneli ve Hidroelektrik santralinde test çalışmaları başlamadan önce inceleme yapmak istediklerini dile getiren Başkan Altepe, Çınarcık Barajı'nın Bursa için önemli bir yatırım olduğuna dikkat çekti. BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı'nın da katıldığı ziyarette baraj hakkında bilgiler veren Başkan Altepe, yılda 422 milyon kilowat saat elektrik üretileceğini vurguladı. Çınarcık Barajı'nın Doğancı Barajı'ndan 9 kat daha büyük olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "2020 yılından sonra Çınarcık Barajı'ndan Bursa'ya 145 milyon metreküp su verilecek. Şuan yıllık 120 milyon metreküp su kullandığımız düşünülürse, ihtiyacımızın da üzerinde bir kaynağa kavuşmuş oluyoruz. Mevcut barajlarımız da düşünüldüğünde Bursa'nın 40-50 yıl daha su sorunu yaşamayacağını söyleyebiliriz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title