Haberler

Çin'de 33 Bina Bir Anda Toprak Altında Kaldı!

Güncelleme:

Çin'in Şenjen kentinde toprak kayması sonucu 33 bina çöktü. Toprak altında kalan binalardaki 91 kişi hala kurtarılmayı bekliyor.

Çin'in Şenjen kentindeki bir organize sanayi bölgesinde toprak kayması sonucu 33 bina çöktü. 10 metrelik çamura batan binalardaki 91 kişiyi bulmak için süren kurtarma çalışmalarında onlarca kepçe kullanılıyor, 3 binden fazla kişi görev alıyor.

91 KİŞİ KAYIP

Yüzlerce kurtarma görevlisi toprak altında kalanları arıyor. Toprak altından yedi kişi hafif yaralarla çıkarıldı ama 91 kişi hâlâ kayıp.

900 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Yetkililer üç ayrı yerde yaşam sinyalleri aldıklarını, aramaların sürdüğünü söylüyorlar. Dün meydana gelen felaket sırasında binalarda yaşayan 900 kişi tahliye edildi.

ÇİN'İN EN BÜYÜK ŞEHİRLERİNDEN VE SANAYİ MERKEZİ

Yetkililer, inşaat artıkları ve çeşitli molozdan oluşan büyük bir tepenin kaydığını söylüyor. Güneyde, Hong Kong'un karşısına düşen Guangdong eyaletindeki Şenjen, Çin'in en büyük şehirlerinden ve bir sanayi merkezi.

NEDENİ DOĞALGAZ BORUSU PATLAMASI

Şenjen acil yardım masasının resmi blog sitesinde kayan toprağın 380 bin metrekarelik bir alana yayıldığı ve yer yer 10 metre kalınlığına ulaştığı kaydedildi.

Çin devlet haber ajansı Şinhua toprak kaymasının bir doğal gaz borusundaki patlamadan kaynaklandığını, şu ana kadar zarar gören borunun 400 metrelik bölümünün temizlendiğini ve tamir edilmekte olduğunu yazdı.

Halkın Günlüğü gazetesi toprak kaymasına sebep olan inşaat atık alanının, bir sanayi bölgesine bakan eski bir taş ocağı olduğunu yazdı.

ŞENJEN MUCİZESİ VE FATURASI

30 yıl öncesine kadar Şenjen küçük bir balıkçı kasabasıydı. Fakat Çin lideri Dang Şaoping'in girişimiyle burası kısa sürede ülkenin ilk başarılı özel ekonomik bölgesine dönüştü. Şenjen bugün kent merkezinin çevresi kilometreler boyu uzanan sanayi parklarıyla çevrili gelişen bir bölge.

HIZLI SANAYİLEŞME DOĞAYI ETKİLEDİ

Otuz yıldır Çin'in dört bir yanından milyonlarca işçi, buraya akın akın iş bulmaya geliyor. Fakat bu yıl meydana gelen bir dizi kaza bu kadar hızlı sanayileşmenin yol açtığı güvenlik sorunlarını tartışmaya açtı.

ÇÖKEN ALAN RUHSATSIZ OLABİLİR

Çin medyasına konuşan bölge halkı, son felakete sebep olan moloz tepesinin ruhsatsız bir alan olabileceğini söylüyorlar.

Ağustos ayında da liman şehri Tiancin'de bir kimyasal madde deposunda meydana gelen patlama, yakınlarda yaşayan 200 kadar kişinin ölümüne yol açmıştı.

Bu olaydan sonra sanayi bölgelerinin güvenlik standartları, şehir planlaması kuralları sorgulanmış ve Çin yetkilileri standartları yükseltme sözü vermişlerdi.

İşte olay yerinden diğer kareler:






(Kaynak: BBC Türkçe)

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Dünya Haberler

500

Yorumlar (19)

ertyuMobil-ANDROID:

beterin beteri olun

3
17
yanıtYanıtla
AhmetMobil-IOS:

Bunuda Tayyip yaptı diyecek Zihniyetler çıkar birazdan :))

13
7
yanıtYanıtla
Hakkari Mobil-IOS:

Figen ve sılho nun suçu dinsizlikleri orayıda vurdu

4
12
yanıtYanıtla
UYGUR TÜRKLERİNİ UNUTMADIK.:

BETER OLUN KAFİRLER.

9
5
yanıtYanıtla
DİYARBEKİRLİ.:

ÜÇ GÜN ÖNCE DİYARBAKIRDA SOKAK EYLEMLERİNDE BOY GÖSTEREN, ÖNAYAK OLAN İKİ RUS AJAN YAKALANDI SILHO ONLARIN VEREMEDİĞİ RAPORU ORAYA GİDEREK VERECEK. YOKSA RUSYA TERÖRÜN OLMADIĞI BİR TÜRKİYEYLE SORUN YAŞAMAK İSTEMEZ. SILHO ERMENİ ÖRGÜTLERİ HDP PKK YDG VE PYD İÇİN DESTEK İSTEMEKTEN BAŞKA NE İÇİN GİDİYOR OLABİLİR Kİ? DERHAL TUTUKLANMALI VE CEZASI VERİLMELİ. BİZ KÜRTLER DERHAL BU ERMENİ ÇETELERİNDEN KURTULMALIYIZ. YOKSA BİZ DE KENDİ TOPRAKLARIMIZDA GÖÇMEN DURUMUNA DÜŞECEĞİZ. ALLAH BELALARINI VERSİN.

11
3
yanıtYanıtla
kara ali:

SEN KÜRTSEN BENDE TÜRKÜM

yanıt1
yanıt2
TÜLiN:

Allahü ekber, , kiyamet iste böyle kopacak, , , Allag müslümanlari korusun, , amin, ,

8
4
yanıtYanıtla
İNŞ ÖLÜ SAYISI ARTAR ))):

İNSANDAN BOL NE VAR ÇİN DE 1 MİLYAR İNSAN ÖLSE GERİYE 500 MİLYON İNSAN KALIR. :))

5
6
yanıtYanıtla
MrxMobil-IOS:

ALLAH CİNLİLERİ MUSLUMAN OLMADİGİ İCİN BELASİNİ VERMİSTİR!!!

2
9
yanıtYanıtla
K2:

cok komiksin Allah Tek Musluman mi? isinize nasil geliyorsa öyle kiviriyorsunuz yüzde yüz AKP lisin zil takip oynatmak lazim sizi

yanıt1
yanıt4
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title