Haberler

Çimentoda Önemli Adım

Güncelleme:

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki başkanlığında, Altınova Çimento Fabrikası'nın şehir dışına taşınmasına ilişkin gerçekleştirilen toplantıda önemli bir adımın atıldığı müjdesini verdi.

Başkan Yanılmaz, "Öyle tahmin ediyorum ki 21 Mart'ta gerçekleştireceğimiz ikinci toplantıda nihai noktayı koyup, taşınma işlemleri sonuçlandırılmış olacağız." dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki başkanlığında, Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk ve Ejder Açıkkapı, Çimentaş Group İtalyan Ceo'su, İtalya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ofisi Müdürü ve Basın Ataşesi, Çimentaş yetkilileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ilgili genel müdürler ve danışmanların katılımıyla, en üst seviyede ve taraflarında katılımlarıyla Elazığ Çimento fabrikasının şehir dışına taşınmasına ilişkin konunun masaya yatırıldığını söyledi.

"İLK GÜNKÜ KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDİYOR"

Kendilerinin Belediye Başkanı olarak Elazığ halkı adına konuya ilişkin ilk günkü kararlılıklarının devam ettiğini belirten Başkan Yanılmaz, toplantıya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: "Gerçekleştirdiğimiz toplantıda fabrikanın yerinin değişmesi ile ilgili bizim eskiden olan kararlarımızı aynen ortaya koyduk ve netice itibariyle Sayın Bakanımızın da olumlu yaklaşımıyla özellikle Cumhurbaşkanımızın Elazığ mitingine gelirken yolda vatandaşlarımıza yaptığı konuşma baz alınarak, tarafların mağdur edilmeden bir sonuca gidilmesi kararlaştırıldı."

"ELAZIĞ BELEDİYESİ OLARAK SORUMLULUK ALDIK"

Altınova Çimento fabrikasının şehir dışına taşınmasının şehrin geleceği açısından büyük önem taşıdığını, bu noktada sorumluluk almaktan kaçınmadıklarını ve kaçınmayacaklarını ifade eden Başkan Yanılmaz, fabrikanın yeni yerine taşınması için yapılması gereken yollar ve altyapı çalışmalarını Elazığ Belediyesi olarak üstlendiklerini kaydetti.

NİHAİ KARAR 21 MART'TA

Arazi için Çimentaş yetkililerine fiyat teklifinde bulunduklarını söyleyen Başkan Yanılmaz, "Çimentaş yetkilileri teklifimizi değerlendirecek ve 21 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz. Her şey olumlu gidiyor. Öyle tahmin ediyorum ki 21 Mart'ta fabrikanın taşınmasına ilişkin nihai noktayı koyup, işlemleri sonuçlandırılmış olacağız."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mücahit Yanılmaz Mehmet Özhaseki 21 Mart Elazığ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title