Haberler

Erzurum'da Otomobil Lastiğiyle Sörf Keyfi

Güncelleme:

Kar kalınlığının bazı yerlerde 1 metreye ulaştığı Erzurum'da Off Road Kulübü üyeleri, cirit atları ve 4x4 arazi tipi araçlarının arkasına bağladıkları lastiklerle sörf yaptı.

Kar ve soğukla yaşamaya alışkın Erzurumlular, geliştirdikleri at ve arazili araçların çektiği banana ile kayağa alternatif sporlar geliştiriyor. Erzurum Off Road Kulübü üyeleri, karla kaplı arazide cirit atları ve 4x4 arazi tipi araçlarının arkasına bağladıkları lastiklerle sörf yaptı.

OTO LASTİKLERLE KAR ÜSTÜNDE SÖRF

Kara kışın ülke genelinde etkisini göstermesi üzerine harekete geçen Erzurum Macera Off Road Kulübü üyeleri kent merkezinden konvoy eşliğinde 14 kilometre uzaklıktaki Aziziye İlçesi'ne gitti. Burada Korkut Ata Atlı Spor Kulübü ile buluşan Off-Road üyeleri karla kaplı cirit sahasında beraberlerinde götürdükleri oto lastiklerini cirit atları ve arazili araçlara bağlandılar. Genelde sahiller yapılan banananın benzerini gerçekleştiren dernek üyeleri oto lastiklerle karda sörf yaptı.


İNANILMAZ BİR DUYGU YAŞIYORLAR

Bu eğlenceye 'Karda rafting' veya 'Karda banana' adını verdiklerini anlatan Erzurum Off Road Dernek Başkanı Lokman Toptaş şunları söyledi: "Erzurum; kış turizminde önde gelen şehirlerden biri. Kayak, snowboard ve buz pateni için açık- kapalı alanlar var. Ama biz macera Off Road Kulübü olarak buraya gelen yerli ve yabancılara kayak ve patenin dışında adrenalini yüksek spor dalları geliştirmeye çalışıyoruz.


Bunlardan biri de lastik rafting. Kasklarını giyip, lastiğe oturanları at ya da arazi araçları çekiyor. Karla kaplı zeminde adeta sörf yapanlar inanılmaz bir duygu yaşıyor. Amacımız kış turizmine dikkat çekmek. Erzurum özellikle macera, serüven ve safari tutkunları için oldukça uygun bir mekana sahip. Kulüp olarak arzu edildiği takdirde yerli ve yabancı turistlere yönelik organizasyonlar düzenlemeye hazırız. Herkesi Erzurum'da macera yaşamaya bekliyoruz."


BOĞULMA TEHLİKESİ DE YOK

Dört nala giden bir atın ya da arazili aracın arkasına bağlı olan lastiklerde sörf yapanlar ise bunun bir çılgınlık olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Bananayı da, sörfü de karda yaparız. Denizde olduğu gibi boğulma tehlikesi de yok. İlk denemede başarılı olduk. Eğer bu spor dalı iş yaparsa iyi bir gelir kaynağı olur. Olmasa da memleketimizin tanıtımını yapmış oluruz."




Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Korkut Ata Aziziye Erzurum Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

yorum:

nerden gelmiş daha doğrusu getirilmiş bu kendini milliyetçi sanan soytarılar erzırum a? ew der axa kurda ye

5
6
yanıtYanıtla
iboMobil-ANDROID:

Dadaşlar kuyruğunuza basmış anlaşılan

6
2
yanıtYanıtla
haldun:

Erzurumlular ekseriyetle Çerkez oldukları için kafaları basmaz onun için böyle gariplikler çok yapar çeken aracın yakıtına yazık

2
4
yanıtYanıtla
off road:

bence senin düşünme özürlü olan beynine yazık

yanıt3
yanıt0
Dadas:

Dadas lafini dduydularmiuc bucuk atiyor bu kekolar

4
1
yanıtYanıtla
H:

VALLA DE :))) OLUM NE İÇİN SEN BÖYLE

yanıt0
yanıt0
TANJU:

at hırsızları

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title