Haberler

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki Çalışmalar

Güncelleme:

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Çetin Demirci, yapımı devam eden Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki yol çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini bildirdi.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Çetin Demirci, yapımı devam eden Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki yol çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini bildirdi. Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 Kasım 2013'te Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yap-işlet-devret modeli ile temeli atılan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki çalışmaların aralık ayı itibarıyla tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.Sınır kapısına Çıldır ve Ardahan bağlantılı yapılması planlanan yollarda önemli mesafe kaydedilemediğini anlatan Demirci, "Biz kapıdaki ve yollardaki çalışmaları yerinde görmek ve incelemek için bugün buraya geldik. Türkiye'nin üçüncü büyük kapısı olacak olan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı için altyapı yani ulaşım olarak henüz çok önemli bir mesafe katedememişiz. Çünkü Türkiye'deki tır güzergahının, uluslararası tır trafiğinin planlandığı bu kapıyla ilgili yol durumu henüz çok gerilerde. İlgililerden aldığımız bilgilerde bağlantılı yollar 2015'te tamamlanacak" dedi.Demirci, Ardahan'a 62 kilometre mesafedeki sınır kapısına giden yolların 20 kilometresinin tamamlandığını belirterek, şöyle devam etti: "Yapımı devam eden Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki yol çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. Sınır kapısı yol sorunu bitmeden açılırsa çok bir mana ifade edemeyecek. Bizim buradaki derdimiz yolların büyük bir bölümünün tamamlanması. Kalan bölüm henüz altyapısı üzerinde çalışma yapılan yollardır. Asfalt yapımına geçilemedi. Bu da şu demektir; yol olarak henüz kapıya göre çok gerilerdeyiz. Kapı açılacak ama yol yok. En azından güzergahtaki akışı sağlayacak bir yol olsa ona da razıyız." Demirci, yol çalışmalarını hızlandırmak için ilgili bakanlık nezdinde çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Çetin Demirci Türkiye Ardahan Çıldır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title