Haberler

Çıkmaz Sokaktı, Cadde Oldu

Güncelleme:

Osmangazi'de Çıkmaz Sokaklar Caddeye Dönüşüyor

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki dar ve çıkmaz sokakların açılması ile ilgili yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Mevcut haliyle bir çıkmaz sokak görünümündeki Kocasinan Caddesi, yapılan yeni düzenlemenin ardından 15 metrelik genişliğe kavuştu.

Plansız ve çarpık yapılaşmanın getirdiği sorunların başında gelen çıkmaz ve dar sokaklarla ilgili çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, her gün bu çalışmalarına bir yenisini ekliyor. Bu güne kadar mahallelere kazandırdıkları meydan, çocuk parkı, yeşil alan çalışmalarının yanı sıra, çıkmaz sokakları açarak kente nefes aldırdıklarını, bu çalışmaların aynı zamanda ilçede yürütülen kentsel dönüşümün bir parçası olduğuna dikkat çeken Başkan Mustafa Dündar, "Osmangazi'de bu güne kadar 70'in üzerinde çıkmaz sokak açtık. Açtığımız çıkmaz sokakların tamamına yakınını, kamulaştırma sonucu elde edilen alanlar oluşturuyor. Son olarak mevcut haliyle neredeyse çıkmaz sokak görünümündeki Kocasinan Caddesi, yapılan imar düzenlemesinin ardından yaptığımız çalışma ile yepyeni bir kimliğe kavuştu. Kiremitçi mahallesi 2. Kulluk sokakta yaptığımız bu çalışma ile yol 15 metrelik genişliğe ulaştı. Cem Sultan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirdiğimiz çevre düzenleme çalışmaları kapsamında genişletilen yol ile hem okul çevresi düzenlenmiş oldu, hem de yıllardır ulaşım sıkıntısı yaşanan 2. Kulluk Sokak'taki bu sıkıntı ortadan kalkmış oldu" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Kocasinan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title