Haberler

Cihat İçin Babası Tarafından Suriye'ye Götürülen Çocuk Kurtarıldı

Güncelleme:

Cihat savaşçısı babasının beş ay önce Suriye'ye götürdüğü sekiz yaşındaki Kosovalı çocuk, Kosova istihbarat teşkilatı tarafından ülkesine geri getirildi.

Kosova Başbakanı Haşim Taçi, ülkesinin istihbarat servisinin Türk istihbaratının desteğiyle Erion Abazi adlı çocuğu kurtardığını söyledi. Kosovalı Erion Abazi, haziran ayında babası Arben Zena tarafından boşandığı eşi Pranvera Abazi'den izinsiz bir şekilde alıkonulmuş ve Suriye'ye kaçırılmıştı.

200 KOSAVALI, İSLAMCI GRUPLARIN İÇİNDE

Taçi açıklamasından kurtarma operasyonuyla ilgili 'karmaşık ve tehlikeliydi' dedi.
Yaklaşık 200 Kosovalı'nın Irak ve Suriye'deki İslamcı grupların içinde yer aldığı düşünülüyor.
Annesi sürekli endişe içindeydi.

ANNE, ÇOCUĞU İÇİN FACEBOOK'TA YARDIM KAMPANYASI YÜRÜTMÜŞTÜ

Çocuğun annesi Pranvera Zena, çocuğun Temmuz 2014'te 'kendisinden zorla alınmasından sonra' kamuoyu önünde çocuğun getirilmesi için yardım çağrısında bulunmuştu.
Zena, bu doğrultuda bir Facebook sayfası açmış ve Kosova ile Arnavutluk'ta kampanya yürütmüştü.

KURTARMA OPERASYONU HAKKINDA BİLGİ VERİLMEDİ

Taçi, kendisinin ve Devlet Başkanı Atifete Jahjaga'nın verdiği yetkiyle gerçekleştirilen kurtarma operasyonuyla ilgili detaylı bilgi vermedi.

Erion'un Suriye'deyken, bir parmağını havaya kaldırdığı ve IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) bayrağının yanında başka çocuklarla ortalıkta yuvarlandığını gösteren fotoğrafları sosyal medyada paylaşılmıştı.

ARNAVUTLUK'TAN TÜRKİYE'YE, SONRA DA SURİYE'YE GEÇMİŞTİ

Babası Arben, çocuğun annesi Pranvera'ya, Erion'u Kosova'daki dağlarda bir gezintiye götürdüğünü söylemişti.

Ancak bunun yerine Erion'u sınırdan geçirip Arnavutluk'a götürmüş daha sonra da Tiran'dan Türkiye'ye uçup oradan da Suriye'ye geçmişti.

ANNENİN ÇOCUĞUNA KAVUŞTUĞU AN

Pranvera Zena, Priştina Uluslararası Havaalanı'nda çocuğuyla buluşmasından sonra AP haber ajansına hislerini anlatırken "bir rüya gibi" dedi.

Çocuğunu kucağına oturtan Zena ona oyuncak askerler ve bir oyuncak tank gösterdi.

KOSOVA BAŞBAKANI, MİT'E TEŞEKKÜR ETTİ

Kosova Başbakanı Haşim Taçi, haziran ayında babası tarafından kaçırılarak Suriye'ye götürülen 8 yaşındaki Kosova vatandaşı çocuğun bulunması ve kurtarılmasında yardımda bulunan Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) teşekkür etti.



Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haşim Taçi Kosova Suriye Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki!
500

Yorumlar (2)

Lukaku:

zaten bizimkiler savaş için gelenleri 5 yıldızlı otelde ağırlayıp suriyeye gönderiyor. Terör için verdiğin destek paralarını halkın için harcasaydın ya erdoğan ve davutoglu. En büyük kafir sizlersiniz

24
21
yanıtYanıtla
mehmet:

babası gebertilmiştir umarım öledir de kesin

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title